Röplabda

3 órája

NB II.-es röplabda: mindhárom vasi csapatunk nyerni tudott

Elrajtolt a 2024/2025-ös NB II.-es röplabda idény, amelynek első fordulójában idegenben győzött a SZoESE és a HVSE női alakulata, míg az egyetemista férfi csapat Gyöngyösön egy diadal mellett egy vereséget könyvelhetett el.

Sütő Dániel

Haladás VSE–Uni Győr-SZESE 3:0 (21, 7, 11). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 80 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Farkas L., Mezőffy E. A. 

Röplabda
A HVSE röplabda csapatának edzője, Mucsi Péter Kőrösi Zorkával
Fotó: © Cseh Gábor


HVSE: Kőrösi, Tóth B., Marton, Derdák, Horváth B., Mohl-Benesóczky. Csere: Avas, Gyurkó, Kovács A., Horváth Sz., Stéger, Vörös, Héjj, Némethy. Edző: Dr. Mucsi Péter. 

A Haladás edzője, Mucsi Péter szerint a szezon elő mérkőzése mindig érzelmesebb, izgalommal telibb. Ez kihatott az első játszma elejére. Ahogy kezdtek átlépni a lányok az izgalmakon, megjöttek a meccsbe, feljavultak a játék minden elemében. Új csapatot építenek a HVSE-nél, így ezen a napon hat nagyon fiatal újonc játékos mutatkozott be a felnőttek mezőnyében és kiváló játékukkal segítették a csapatot a sikerhez. Mindenki játéklehetőséget kapott és remekül teljesített. A nehezebb kezdett után minden játékos olyan produkcióval rukkolt elő, olyan energiákat mozgatott, ami nem eredményezhetett mást, csak sikert.

Szent Benedek RA Junior–Szombathelyi Egyetemi SE 1:3 (-22, -16, 14, -26). Balatonfüred, 50 néző, NB II.-es női röplabdamérkőzés, vezette: Nagy D., Kósa D. 
SZoESE: Imre, Horváth K., Szabó R., Dóka, Szalai, Donáczi. Csere: Fatér, Wölfer, Nagy D. Edző: Biróné Dr. Ilics Katalin. 

Szűk kerettel, de annál nagyobb lelkesedéssel vetette bele magát az idei első szettbe a SZoESE, amely balatonfüredi röplabda akadémia junior csapatát már a meccs elején meglepte. A szoros kezdő szettet követően, a másodikat is hozta a szombathelyi egyetemi csapat, ráadásul tükörsimán. A folytatásban visszaesett a SZoESE játéka, visszajött a meccsbe a házigazda, amely a korábbiakkal ellentétben egészen könnyedén hozta a harmadik szettet. A negyedik, mindent eldöntő etapban szinte végig fej-fej mellett haladtak a felek, ám a végén a Szombathely jobban koncentrált, így szép győzelemmel kezdte a 2024/2025-ös idényt. A vasiaknál a nyitásfogadásokkal ugyan akadtak problémák, de csapatként remekül működött a SZoESE, amely összjátékával kompenzálta az elrontott nyitásfogadásokat.  

Eszterházy SC–Szombathelyi Egyetemi SE 3:1 (21, -20, 16, 34). Gyöngyös, 30 néző, NB II.-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Kósa D., Berényi E.
SZoESE: Marsai, Barbalics, Szabó G., Takács B., Gőczi D., Dobos. Csere: Varga E., Biró, Temesi, Rózsa, Konetsny, Gárber, Halász. Edző: Szabó Gábor. 

Új csapatot építenek a SZoESE férfi szakaszánál is. Több fiatal érkezett a keretbe, akikkel nemcsak a kispad bővült, hanem a variációs lehetőségek is. Az edző ismét Szabó Gábor lett, aki rendkívül bizakodóan tekint az új szezon elé, éppen a SZoESE trénere az éremszerzést tűzte ki célul erre a szezonra. 
Egyetemista férfi csapatunk végig partiban volt első találkozóján az egri gárdával, amely kissé régimódi, gyors játékával megzavarta a szombathelyieket, akiknek a sánc játéka gyengén muzsikált. A második szettben ugyan egalizált a SZoESE, a harmadikat azonban simán nyerte az Eszterházy. A negyedik etap maratoni hosszúságú ki-ki meccset hozott, amit a hazaiak bírtak jobban cérnával, így megérdemelten győztek.

Szombathelyi Egyetemi SE–Gyöngyösi Röplabda SE 3:0 (22, 23, 20). Gyöngyös, 30 néző, NB II.-es férfi röplabdamérkőzés, vezette: Berényi E., Kósa D. 

SZoESE: Marsai, Barbalics, Szabó G., Takács B., Gőczi D., Biró. Csere: Dobos, Temesi, Rózsa, Gombos, Konetsny, Gárber. Edző: Szabó Gábor.
Simának tűnhet a 3:0-ás szombathelyi siker, de nem volt az. Komoly csatára kényszerítette a házigazda Gyöngyös a Szombathelyt, amelynek győzelmének egyik legfőbb kulcsa a jó nyitás volt, amivel nem nagyon tudott mit kezdeni a hazai alakulat. A kiélezett első és második szettet követően a harmadikban is nyerni tudott a SZoESE, ezzel elkönyvelhette szezonbeli első sikerét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában