Női labdarúgás

2 órája

Négy góllal kapott ki a Viktória FC

A női labdarúgó NB I. 7. fordulójában a Viktória FC 4-0-ra alulmaradt az ETO FC Győr vendégeként.

Pum András

Forrás: Viktória FC

ETO FC Győr–Viktória FC 4-0 (3-0).  Győr, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács F.

ETO FC Győr: Krizsan (Borók, 46. p) – Jánosi, Kovács L. (Németh V., 46. p), Nagy F. – Kern (Vachter, 46. p), Abambila, Savanya (Laposova, 88. p), Süle (Bodri, 88. p), Sali – Kocsán, White. Edző: Dörnyei Balázs.

Viktória FC: Schvirján – Csáki, Kis, Kovács, Pintér – Nagy D., Németh M. (Győri, 81.), Gravencz (Czakó, 77.), Varró – Hécz (Csejtei, 60.), Kiss-Lantos. Edző: Markó Edina.

Gólszerzők: Kocsán 2 (40., 70.), Kovács L. (8.), Savanya (37.).  

Jól, bátran kezdte a mérkőzést a szombathelyi együttes, a vezetést mégis a hazaiak szerezték meg. A 8. percben Kovács Laura 17 méteres szabadrúgásból talált a hálóba (1-0). A vasiakat nem törte meg a gól, helyzeteket alakítottak ki – ám ezek kimaradtak. Vagy az utolsó passzokat rontották el. Majd a 17. percben egy vitatható tizenegyest kaptak a hazaiak, de Kocsán büntetőjét Schvirján hárította. Aztán saját térfelükön labdát veszítettek a viktóriások, a hazaiak lekontrázták őket és Savanya góllal fejezte be az akciót (2-0). A 40. percben egy ártalmatlannak tűnő szituációt követően az NB I. góllövőlistáját magasan vezető Kocsán akcióból betalált (3-0). 

Szünet után is folytatódott a jó iramú, változatos játék, a Viktória mezőnyben egyenrangú ellenfél volt. A 70. percben egy szöglet után Kocsán a kapust megelőzve fejelt a hálóba (4-0). A vendégek mentek előre a szépítő gólért, de az eredmény már nem változott.

Nagy iramú mérkőzésen a győriek megérdemelten nyertek, de a gólkülönbség túlzott – egy-két gólnál több nem volt a csapatok között. A Viktória jól küzdött, de hibáit könyörtelenül kihasználta a bajnokságban továbbra is százszázalékos ETO.

Markó Edina: – Jól kezdtük a meccset, jó mentalitással futballoztunk. Amit elterveztünk, az első gólig működött is. Viszont ellenfelünk hibáinkat könyörtelenül kihasználta, ami nem meglepő: egy nagyon jó csapattól kaptunk ki. Ahhoz képest, amilyen mélyen voltunk az utóbbi hetekben, ahhoz képest is kifejezetten biztató volt a jövőre nézve a csapat mentalitása, játéka – megőriztük a tartásunkat. Vállalható meccset játszottunk, szerintem a gólkülönbség túlzott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában