Futsal

2 órája

Öt HVSE-játékos a válogatottban

Két felkészülési mérkőzést vív a magyar futsalválogatott az Európa-bajnoki selejtezők előtt – öt HVSE-játékossal a keretében.

Tóth Gábor

Forrás: Shutterstock

Két meccs

Sergio Mullor szövetségi kapitány együttese decemberben, a Montenegró és a Szlovénia elleni meccsekkel megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtező-sorozatban. De előtte következik még két felkészülési találkozó: november 4-én, hétfőn 17 órakor Fehéroroszország, november 6-án, szerdán szintén 17 órakor Kuvait lesz az ellenfél Budaörsön, az Aramis csarnokában.

Keret

A válogatott kerete: Alasztics Marcell (HVSE), Gémesi Gergő (Újpest) kapusok, Hadházi Sándor (HVSE), Szalmás Zoltán (Berettyóújfalu), Vatamaniuc-Bartha Dávid (HVSE), Rafael Henrique da Silva (Nyíregyháza), Rábl János (Berettyóújfalu), Bencsik Roland (Kecskemét), Fekete Márk (Kecskemét), Kajtár Mátyás (Kecskemét), Szabó Lajos Mátyás (Nyíregyháza), Lux Bence (Veszprém), Szentes-Bíró Tamás (Nyírbátor), Pál Patrik (Kecskemét), Rutai Balázs (HVSE), Dróth Zoltán (HVSE) mezőnyjátékosok.

A kapitány szerint

– Hosszú várakozás után hamarosan ismét tétmérkőzéseket játszik a válogatott, a mostani edzőtábor lesz a felkészülésünk utolsó szakasza az Eb-selejtezők előtt – nyilatkozott a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján Sergio Mullor szövetségi kapitány. – Az előttünk álló két nemzetközi mérkőzéssel tizenhétre nő a kinevezésem óta lejátszott találkozók száma, ez elég ahhoz, hogy lássuk, hogyan sikerült megvalósítanunk azokat a szakmai ötleteket, terveket amelyeket a munka kezdetén meghatároztunk. Két jó csapat, Kuvait és Fehéroroszország ellen játszhatunk, e két találkozó pontos képet adhat arról, hogy jelenleg milyen technikai és taktikai szinten áll a csapatunk. Az összetartásra egy meglehetősen megterhelő időszakban kerül sor, hiszen a hazai versenysorozatok mellett a szombathelyi játékosok a Bajnokok Ligájában is szerepeltek az elmúlt napokban, de biztos vagyok benne, hogy az edzőtáborozás során sikerül majd a végső simításokra összpontosítanunk. Továbbra is a folyamatos fejlődés van fókuszban, a célunk, hogy a decemberi Eb-selejtezőkön minél közelebb kerüljünk a kitűzött célunkhoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában