Rasszista botrány

4 órája

Szentpéterfa-Ikervár focibalhé: döntött a fegyelmi bizottság - vagy mégsem?

A vármegyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban a vasárnapi Szentpéterfai SE–ÖTE Ikervár FC mérkőzés drámai fordulatot vett, amikor 1-0-ás állásnál, a 43. percben félbeszakadt. Az MLSZ Vas Vármegyei Igazgatóság fegyelmi bizottsága döntött az ügyben - a döntés alaposan felkorbácsolta az indulatokat.

Vaol.hu

A vendégek szűk kerettel érkeztek a Szentpéterfa csapatához, több kulcsjátékosukat nélkülözve. A hazai csapat végig nyomott, az első félidő hajrájában fel is törte az ikervári reteszt, vezetést szerzett. A gól után elszabadult a pokol, Farkas Attila Ottó – miután rasszista megjegyzést kapott –, a mezét ledobva nekirontott a közönségnek. A verekedést a biztonsági emberek közbelépése miatt elmaradt. A kiállított játékost a csapattársaknak és a rendezőknek kellett lefogniuk, megnyugtatniuk, az öltözőbe kísérniük - magától nem akarta elhagyni a pályát (úgy tudjuk, hogy mindezt a játékvezető rögzítette is a mérkőzés jegyzőkönyvében). A játékvezető kérésére a biztonsági emeberek elvezették a magáról megfeledkezett péterfai szurkolót, vagyis nem volt akadálya, hogy a mérkőzés folytatódjon. Ám a vendégek, Vincze Zoltán vezetésével levonultak a pályáról, majd úgy döntöttek, hogy nem folytatják a mérkőzést... Így a mérkőzés félbeszakadt.

Szentpéterfa balhé
Balhé a Szentpéterfa-Ikervár focimeccsen: döntött a fegyelmi bizottság
Fotó: vaol.hu

Szentpéterfa-Ikervár balhé: döntött a fegyelmi bizottság

Az egész vasi futballközösség arra várt a napokban, hogy az MLSZ Vas Vármegyei Igazgatóság fegyelmi bizottsága döntést hozzon a nem mindennpi esetben. Nos, az FB kedden ülésezett, csütörtökön pedig a klubvezetők megkapták a közlönyt, amelyben kiderült, hogy a kiállított ikervári játékost október 29-ig tiltották el a futballtól - vagyis két bajnokit lesz kénytelen kihagyni....

Óriási a felháborodás, több klubvezető, játékos sérelmezte a büntetés mértékét - de volt, aki viccesen megjegyezte: "lehet, hogy ettől kezdve a jövőben minden futballista ilyen kedvező elbírálásban részesül az FB részéről, mostantól játékosbarát lesz a bizottság..."

Érdekesség továbbá, hogy az FB a félbeszakad meccs ügyében nem hozott döntést. Annak ellenére sem, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvében világosan le van írva, hogy mi történt, ráadásul volt ellenőr a mérkőzésen, továbbá a szentpéterfai klub egy videót is az illetékesek rendelkezésére bocsájtott...

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában