Kézilabda

5 órája

Esélye sem volt az SZKKA-nak Esztergomban

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság 6. fordulójában az SZKKA együttese simán, 13 góllal kapott ki idegenben.

Sütő Dániel

A tavalyi NB I/B.-s bajnoki szezonban oda-vissza, valamint az idei nyári felkészülési  mérkőzésük során is jobbnak bizonyult az SZKKA az Esztergomnál. Elek Gábor csapata, azonban az élvonalbeli rajtra erőteljesen összeállt, hiszen eddig minden egyes NB I.-es talákozójukat megnyerték Szucsánszkiék. Köztük volt egy óriási skalp, hiszen idegenben sikerült megverniük a dobogóért hajtó Debrecent, de legutóbb például a jó erőkből álló Vácot is legyűrték hazai pályán. Az SZKKA nem járt sikerrel a cívisvárosban, majd azt követően hazai pályán az utolsó pillanatokban mentett pontot a Vasassal szemben. Az újoncok csatája tehát izgalmasnak ígérkezett, de hiába a korábbi mérleg, hazai pályán ezúttal az Esztergomnak állt a zászló. 

SZKKA
Borzasztóan rossz napot fogott ki az SZKKA Esztergomban
Fotó: © Cseh Gábor

MOL Esztergom–Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia 35-22 (16-10). Esztergom, Suzuki Aréna, 640 néző, NB I.-s női kézilabda-mérkőzés, vezette: Dáné R., Marton Zs.

Esztergom: Herczeg, Tóth N. (kapusok), Hajtai 3, Horváth F. 1, Kiss D. 1, Ballai 6, Kisfaludy 4, Kovács A. 4, Majoros 1, Bede 1, Faragó 6, Mlinkó 1, Kármán 3, Teplán 2, Szucsánszki 2, Nick. Edző: Elek Gábor. 

SZKKA: Naira Almeida, Csatlós (kapusok), Kulcsár 1, Pődör B. 3, Djatevska 2, Varga N., Szeberényi, Szmolek 3, Balogh P. 1, Akiyama 1, Kazai 2, Bujnochová 3, Pődör R. 6. Edző: Bo Rudgaard.

Az eredmény alakulása. 8. perc: 4-3. 16. perc: 11-7. 28. perc: 16-10. 35. perc: 20-13. 45. perc: 27-16. 56. perc: 31-20. 

Kiállítások: 6, ill. 10 perc. 

Hétméteresek: 2/2, ill. 8/4.


A találkozót a vasi vendégek kezdték jobban, akik Szmolek Apollónia révén a harmadik percben szerezték meg a vezetést. Nem sokkal később Kovács Anett találatával egyenlített a hazai csapat, amely mindössze öt percig futott az eredmény után. Hajtai góljával előbb 3-3-ra módosult az állás, majd Faragónak köszönhetően először vette át a vezetést a házigazda (4-3). Az ötperces SZKKA-gólcsendet keményen büntette a házigazda, amely a 10. percben már három találattal árt előrébb (6-3). Az időkérés sem segített sokat a vasiakon, akik egyre több hibát vétettek. Így aztán a felek közti különbség tovább nőtt, a 12. percben már 9-4-et mutatott az eredményjelző. Kezdett teljesen kicsúszni a talaj az SZKKA-s lányok lába alól, akiknek ráadásul sokkal több emberhátrányos időszakot (0-3) kellett átvészelniük az első negyedórában, mint riválisuknak. Az Esztergom bizonyította, hogy az elmúlt hetekben nem véletlenül érte el sikereit, és bár a félidő hajrájában kétszer is emberhátrányba került Horváth Fanni és Kármán Luca kétperces kiállítása miatt, az SZKKA nem tudott faragni hátrányán. Az első 30 perc hatgólos Esztergom-fölénnyel zárult (16-10). 


Szünet után apróbb fellángolásai voltak a vendég alakulatnak, de egy újabb hatperces vasi gólcsenddel voltaképpen eldőlt a meccs, hiszen a 40. minutumra kialakult a 10 gólos különbség (23-13). Az újoncok csatája a vártnál sokkal simább lett, nagy Esztergom-fölényt hozott, végül 13 góllal maradt alul az SZKKA.   
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában