Eredmények

3 órája

Teke NBC: az utolsó sorozatban bukott el a Répcelak

Hetedik helyen végzett a szerbiai nemzetközi NBC Kupa tekesorozatban a Répcelaki SE, így nem jutott tovább a Bajnokok Ligájában. A vasiak az utolsó sorozatban buktak el.

Pum András

Huszonöt csapat részvételével a szerbiai Apatinban rendezték a nemzetközi férfi NBC Kupa tekeversenyt. Hazánkat a tavalyi bronzérmes Répcelaki SE, valamint az újonc Salgóbátony TK képviselte - utóbbi a Magyar Kupában vívta ki a részvételt. Ami a szabályokat illeti, a hat fős csapatok 6x120 vegyes gurítást teljesítettek és az így dobott összfa alapján alakult ki a végeredmény. A répcelaki együttesből - melyből családi okok miatt Iványi Tamás hiányzott - sorrendben Danóczy 608, Tóth Á. 614, Kozma 652, Móricz 629, Bólya 603, Molnár/Bek pedig 483 fát dobott, így összesen 3597 fával a 7. helyen végeztek a répcelakiak. A vasiak 89 fával maradtak el 4. helyezettől. Az első négy helyezettből az elődöntők után a győztesek az első helyért, míg a vesztesek a bronzéremért játszottak - az első három helyezett pedig kvalifikálta magát Bajnokok Ligájába,  A viadalt megelőzően Kiss Zsolt, a vasiak vezetőedzője a továbbjutásra is esélyes csapatként említette a Répcelakot. Nos, gyakorlatilag az utolsó dobásig úgy tűnt, simán meglesz a célkitűzés, ám az utolsó dobásnál a rutinos Molnár Pál - nincs rá jobb szó - összeomlott, betlizett és a helyére lépő Bek sem tudott sokat javítani. Kettejük 483 fás teljesítménye pedig nem csak ezen a szinten, hanem egy sima bajnokin is édeskevés.

teke
A Répcelak válogatott játékosa, Kozma Károly remekül dobott Fotó: Szendi Péter

- A szervezés rendben volt, csakúgy mint a pálya, amely nem volt nehezen dobható terep - mondta Kiss Zsolt. - Az első öt játékosunk egyaránt jól, 600 fa felett teljesített, Kozma Károly pedig 652 fájával extrát dobott. Az utolsó dobás előtt a 2. helyen álltunk és egy 580 fás dobással megtartottuk volna ezt a pozíciót, de még 570 fával is negyedik helyen zárunk és bejutunk a négybe. Sajnos Molnár Pálnak ezen a napon semmi sem jött össze, nem tudom hová tenni a teljesítményét, de nem szeretném bírálni. Karnyújtásnyira voltunk a négytől, ahol könnyen megszerezhettük volna legalább a harmadik helyét és folytathattuk volna a Bajnokok Ligájában. Természetesen nagyon csalódottak vagyunk.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában