Labdarúgás

3 órája

Vármegyei I. osztály: gázolt a rangadón a Király - fotók

A 11. fordulóval folytatódott a vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság – a Király rangadón gázolta el a Sárvárt, a Celldömölk meglepte, legyőzte a Szentgotthárdot, Szarvaskenden nyert a Csákánydoroszló.

Tóth Gábor

Vép -Rábapaty 5-0

Fotó: © Cseh Gábor

ISA Haladás–Körmendi FC 2-0 (2-0). Szombathely, vármegyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzés, vezette: Pázsi M.
Haladás: Bukreiev – Kozári, Szabó B., Mozsár, László, Illés (Sipos-Kiss), Balogh F. (Baján), Csörnyei (Zsédely), Horváth H., Abért, Bene (Bolla). Edző: Horváth András.
Körmend: Sály D. – Pálmai, Holecz, Lakosi, Osvald (Sály P.), Molnár L., Pergel (Sály G.), Kovács K. (Szijjártó Áb.), Sipos (Jóna), Szijjártó Ár., Nagy B. Edző: Dobos Sándor.
Gólszerző: Illés (2).
Jól kezdett a hazai gárda, jöttek a helyzetek, és a gólok is – a 10. percben már 2-0-ra vezetett a vendéglátó. De a folytatásban a jobbnál jobb helyzeteket is elpuskázta.  Fordulás után sem változott a játék képe: a Haladás uralta a meccset, sok helyzetet alakított ki, de képtelen volt kapuba találni – a kapufát háromszor is eltalálta. Ugyanakkor a győzelmét egy pillanatig nem fenyegette veszély – az ISA egy szervezett, kulturáltan focizó csapatot vert meg. A Haladás a továbbra is az őszi elsőségért küzd, ehhez már „csak” két meccset kell megnyernie.

Vármegyei I. osztály: gázolt a rangadón a Király
Vármegyei I. osztály: gázolt a rangadón a Király


Király SE–Sárvár FC 5-0 (2-0). Szombathely, v.: Marton A.
Király: Szlámer – Schimmer (Nagy Á.), Szabó B., Kudron (Fliegler), Czöndör, Rózsás (Vilics), Halmosi (Karvalics), Matyas Robert, Szentkirályi, Tóth M., Németh M. (Németh G.). Edző: Hegyi László.
Sárvár: László – Kovács B. (Németh Á.), Könczöl, Szemes (Biró), Takács, Fider, Csákvári (Varga Á.), Potyi, Vajda, Tóth M., Csonka. Edző: Nagy Dániel.
Gólszerzők: Halmosi (2), Kudron (2), Szabó B.
A szezon talán eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a hazai csapat – gólratörően, agresszívan futballozott. A végeredmény összességében tükrözi is a játék képét – a mai napon ennyivel biztosan jobb volt a Király a Sárvárnál.


Vasvár VSE–Csepregi SE 2-0 (1-0). Vasvár, v.: Vass I.
Vasvár: Kántor – Sipos, Gotthárd (Horváth B.), Horváth A., Czövek, Dávid, Péter (Vincze), Pálla (Németh R.), Tausz, Márton, Holdosi (Elekes). Edző: ifj. Sziffer István.
Csepreg: Kótai – Koósz, Sándor (Németh Cs.), Takács Ke. (Stampf), Takács D., Balogh-Sövér, Nika B., Nika Á., Lukács, Vizi, Takács Kr. Edző: Steiner Zsolt.
Gólszerzők: Pálla, Kótai (öngól).
A két alacsony átlagéletkorú csapat közül a hazai gárda birtokolta többet a labdát – és egy szép fejesgóllal meg is szerezte a vezetés. Sőt, a hazai mezőnyfölény újabb gólt eredményezett – igaz, ehhez kellett egy vendégjátékos szerencsétlen közbeavatkozása is. Megérdemelt győzelmet aratott a Vasvár, amelynek csapatában csak saját nevelésű, vagy helyi kötődésű futballista szerepelt – valamint ismét bemutatkozott a felnőttek között egy 16 éves játékos, Horváth Bálint, akinek jár a gratuláció.


Alpok-Zirkon Vép VSE–Rábapatyi KSK 5-0 (2-0). Vép, 150 néző, v.: Gaál Á.
Vép: Borsos – Németh Á., Baranyai K., Czeglédi R. (Balikó B.), Bezdi Sz. (Czeglédy B.), Bátori-Tóth (Németh M.), Illés, Tama, Takács Á., Balikó D., Takács M. (Baranyai N.). Edző: Gombás Péter.
Rábapaty: Horváth Bence – Bakonyi (Varga L.), Toldi, Horváth Benedek Áron (Zeke), Dugovics, Horváth M., Mesterházi, Csupor, Kovács T., Ódor, Horváth R. (Boros). Edző: Kovács Tamás.
Gólszerzők: Baranyai N., Tama, Németh Á., Bátori-Tóth, Takács Á.
A sportszerű, futballozni akaró Rábapaty ellen a hazai együttes irányította a mérkőzés jelentős részét, és helyenként kifejezetten jó játékot nyújtva megérdemelt győzelmet aratott.


Celldömölki VSE-Vulkánfürdő–Szentgotthárdi VSE 1-0 (1-0). Celldömölk, 100 néző, v.: Pintér B.
CVSE: Présing – Marsai (Szuh), Enyingi, Göntér, Németh G., Zsoldos P. (Horváth E.), Keszei T., Büki, Huszár, Keszei R., Horváth K. (Németh J.). Edző: Takács Gábor.
Szentgotthárd: Kapui – Sipos B. (Tulok), Muzsi (Gyécsek), Horváth M., Laczó B., Nagy O., Mesics-Leiner (László), Dancsecz, Gécsek, Sipos G. (Horváth D.), Bedi. Edző: Heiter László.
Gólszerző: Horváth K.
A jól felkészített, jó erőt képviselő Szentgotthárd ellen az első félidőben nagyon jól, a másodikban pedig nagyon taktikusan futballozott a Celldömölk – így a győzelme teljes mértékben megérdemelt.


Szarvaskend SE–Csákánydoroszlói KSE 1-2 (0-2). Szarvaskend, 200 néző, v.: Héra Cs.
Szarvaskend: Biró – Velekei L., Németh T., Meskó, Földes, Tompa (Tuboly), Kopfer (Jóna), Tóth G., Kis-Nemes, Törő, Németh M. (Wolf). Edző: Kurucz Ádám.
Csákánydoroszló: Balogh Á. – Török (Takács Á.), Horváth B., Pandur (Takács M.), Dedics, Nagy Zs. (Düh), Takács Sz., Albert, Sárközi, Márton (Danyi), Urbán (Major). Edző: Marton Róbert.
Gólszerzők: Velekei, ill. Török, Albert.
Kiállítva: Németh T. (40.), ill. Albert (64.).
A hazaiak jó ritmusban kezdtek, de helyzeteiket nem tudták kihasználni – míg a vendégek első nagy lehetőségükből gólt szereztek. Ezután is a szarvaskendiek  akarata érvényesült, ám a hazai kiállítás után növelték előnyüket a vendégek, így 0-2-ről folytatódott a második félidő. Itt már a csákányiak előtt is adódtak ziccerek, el is dönthették volna a meccset, de nem tették, míg a hazaiak egy büntetőből szépítettek – egyenlítésre viszont már nem futotta az erejükből, idejükből. A vendégek jobb helyzetkihasználása döntötte el a mérkőzést, nem érdemtelen a csákányi győzelem.

 

Tudósítok


Szombathelyről Horváth András, Újperintről Hegyi László, Vasvárról ifj. Sziffer István, Vépről Gombás Péter, Celldömölkről Takács Gábor, Szarvaskendről Tompa Róbert tudósított.

 

Jön a 12. forduló


A következő, 12. forduló műsora, szombat, 13.30: Vasvár–ISA Haladás, Körmend–Szarvaskend, Csákánydoroszló–Király, Sárvár–CVSE, Szentgotthárd–Vép, Rábapaty–Söpte. Szabadnapos: Csepreg. TG

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában