Női foci

1 órája

Viktória FC: búcsú a kupától

Kikapott és kiesett a női labdarúgó Simple Magyar Kupából a Viktória FC. Az Astra 2-0-al jutott tovább.

Pum András

Viktória FC–Astra-Activtek-HFC-Üllő 0-2 (0-1). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 100 néző, női labdarúgó Magyar Kupa-mérkőzés, nyolcaddöntő, vezette: Tóth K.

© Cseh Gábor
Csáki Eszterék  kiestek a kupából. A képen jobbról a Viktória FC játékosa. Fotó: Cseh Gábor

Viktória: Kocsi – Nagy D. (Csáki, 64.), Kovács V., Pintér, Csáki – Czakó, Németh M., Gravencz, Varró (Mesterházy, 85.) – Hécz (Kis, 46.), Kiss-Lantos. Edző: Markó Edina.

Astra: Halla – Csolti, Gelb, Kós (Szuja, 70.), Simon F. – Szakonyi (Angyal, 85.) Antalicz (Gabona, 75.) Vidács, Pap – Szennai, dr. Tatai. Edző: Dombó János.

Gólszerzők: Simon F. (45.), Antalicz (56.).

A szombathelyiek kezdtek aktívabban, magukhoz ragadták az irányítást, a vendégek védekeztek és kontrázni próbáltak – utóbbit kevés sikerrel. A labda ugyanis elsősorban a vasiaknál volt, ám a hazai csapat nem tudott helyzetbe kerülni. A 18. percben Hécz 19 méterről elvégzett szabadrúgása ment el a jobb sarok mellett. Kilenc perc múlva Kiss-Lantos lépett ki a bal oldalon a védők közül, 12 méteres lövését védte Halla. Nyomasztó fölényben futballozott a vasi együttes. A 40. percben Csáki visszagurított labdáját Kiss-Lantos kissé balról, 14 méterről egyből kapura tekerte a – a labda centikkel zúgott el a léc felett. A 45. percben Antalicz jobb oldali szögletét a volt szombathelyi Simon Franciska 11 méterről a bal sarokba fejelte (0-1).

Szünet után az 50. percben gyors és tetszetős vasi akció végén Czakó 10 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt. Az 56. percben Antalicz elé került a labda, aki mintegy 35 méterről kapura ívelt, a labda a hátráló Kocsi felett a léc alá vágódott (0-2). A 63. percben Kis 20 méterről a jobb kapufa tövét találta el. A 67. percben Czakó jobb oldali beadását Csejtei ugyanúgy a jobb kapufára emelte... Nem volt szerencséjük a vasiaknak, akik rátettek még egy lapáttal, de a vendégek játéka is feljavult. A 89. percben Gelb ugrott ki egyedül a jobb szélen, de 10 méteres lövését Kocsi bravúrral védte.

Az első félidőben nagy mezőnyfölényben futballozott a Viktória, az Astra egyetlen helyzetét gólra váltotta. A második félidőben a vendégek egy szerencsés gólt szereztek, míg a vasiak kapufákig jutottak.

Az Astra jutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában