2020.02.22. 07:00
A csapatok csaknem 15 ezer adag ételt kínálnak kóstolásra a böllérversenyen Nyíregyházán
Mintegy 15 ezer adag ételt kínálnak kóstolásra a főzőcsapatok a február 22. és 23. között rendezendő 3. Nyírségi Disznótoros Fesztiválon és 19. Nemzetközi Böllérversenyen a nyíregyházi Sóstói Múzeumfaluban.
Csaknem 15 ezer adag ételt kínálnak kóstolásra a főzőcsapatok
Forrás: Pixabay
A hagyományos falusi disznóvágást középpontba helyező rendezvény idén először kiegészül egy második nappal. A versenyre nevezett több mint húsz főzőcsapat a sertéshús elkészítésében szerzett jártasságát méri össze egymással, a különféle ételeket pedig szakértői zsűri díjazza.
A télűző szatmári farsangi mulatságot a fesztivál vasárnapi napján tartják meg. A programon díjazzák a legjobb böllért, hurkát, torost, kolbászt, fogópálinkát és forralt bort, a legnépszerűbb csapat pedig a közönségdíjat veheti át. A versenykiírás szerint minden csapatnak száz adag ételt kell megkóstoltatnia a látogatókkal. A versenyre a Felvidékről és Erdélyből is érkeznek főző csapatok, de Ungvárról is várnak delegációt.
A program egyik érdekessége a chilievő verseny lesz, amelyen chiliből készült ételeket szolgálnak fel a nevezőknek. Eközben a gyerekeket a kézművesműhelyben zajkeltő eszközök készítésére invitálják.