2021.07.12. 07:00
Magfélékből főztek a Vasi Skanzenben – Egy sztárséf is fakanalat ragadott Szombathelyen
Hagyományteremtő szándékkal szervezett gasztronómiai programsorozatot a Savaria Múzeum a Vasi Skanzenbe. Elsősorban magfélékből készült ételek, italok kerültek terítékre.
20210710 Bede Róbert főzött a tepsi fesztiválon, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe
Fotó: Cseh Gábor
Gyerekeknek és felnőtteknek szóló műsorok, koncertek, előadások, kézműves-foglalkozások, ételbemutatók sora várta szombaton a Vasi Skanzenbe látogatókat. Az egyik legnépszerűbb programnak Bede Róbert gasztroséf előadása bizonyult. A Tepsi fesztivál nem titkolt célja az volt, hogy népszerűsítse az ősi és az egészségtudatos táplálkozást, továbbá újabb színt vigyen a Vasi Skanzen életébe. A szervezők szerint egyre népszerűbbek a hagyományőrző, népi életmódot és kultúrát, valamint a vásárokra jellemző gasztronómiai sokszínűséget bemutató programok.
Kiemelt képen: Bede Róbert gasztroséf is főzött a Tepsi fesztiválon