Bajnokok Ligája

3 órája

A Liverpool edzője többre vágyik, kemény leckét kaptak Gulácsiék

A Liverpool 2-0-ra legyőzte a Bolognát a labdarúgó Bajnokok Ligája alapszakaszának második fordulójában, és közben Arne Slot és Mohamed Szalah is olyasmit ért el, amire a klubnál korábban senki sem volt képes. A holland szakember kiemelte a magyar válogatott csapatkapitányát is. Amíg Szoboszlai csapatának jó estéje volt, addig Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese hazai pályán kapott ki a tíz emberrel fordító Juventustól a játéknap legjobb meccsén.

MW

A Juventus 7-es számú portugál támadója, Francisco Conceicao nézi a labdát, miután megszerezte csapata harmadik gólját az RB Leipzig–Juventus FC UEFA Bajnokok Ligája labdarúgó-mérkőzésen 2024. október 2-án a lipcsei Red Bull Arénában

Forrás: AFP

Fotó: Ronny HARTMANN

A Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool hazai pályán 2-0-ra legyőzte az olasz Bologna együttesét, ráadásul a magyar válogatott csapatkapitánya gólpasszal vette ki a részét a sikerből – írta meg az Origo.

Slot többre vágyik

A szerdai eredmény az újabb fontos három ponton kívül azt is jelenti, hogy a Liverpool Arne Slot kinevezése óta egy vereségen kívül az összes tétmérkőzését megnyerte, egészen pontosan nyolcat. Ilyen nagyszerű sorozatot a vörös klub olyan legendás edzői sem tudtak produkálni, mint Bill Shankly, Bob Paisley vagy éppen az utolsó kedvenc, Jürgen Klopp. Slot természetesen örült, de ennél jóval többre vágyik – olvasható a Magyar Nemzet oldalán.

– Remélem nem ez lesz az egyetlen dolog, ami miatt az emberek néhány év múlva emlékezhetnek rám. Bízom benne, hogy ennél többet, nagyobb eredményeket is el tudunk érni együtt, mint hogy megnyertünk nyolcat az első kilenc meccsből. Egyébként ez sokat elmond arról, hogy Jürgen milyen állapotban hagyta itt a klubot, a keretről, amit megörököltem tőle, a rengeteg munkáról, amit a játékosaim elvégeznek, illetve megmutatja, mennyit segít nekem a stábom – méltatta a körülötte lévőket és az elődjét a holland tréner

Az egyéni jó teljesítményeknél maradva, Szalah-t mindenképp meg kell említenünk: egy mesteri gólpassz Mac Allisternek, aztán pedig egy legalább annyira mutatós gól. Ezzel Szalah lett az első vörös, aki egymás utáni öt hazai BL-mérkőzésen betalált. Slot is méltatta az egyiptomi klasszist, és azt is kiemelte, hogy a Liverpool mindkét góljából Szoboszlai is kivette a részét. Szoboszlait a BBC és a Sky Sports is a Vörösök legjobbjai közé sorolta, előbbinél 7,82, utóbbinál hetes osztályzatot kapott. A Bolognát is mindenképp elismerés illeti. Az olaszok időtlen idők óta nem szerepeltek a Bajnokok Ligájában, a Bologna játékosai több alkalommal is centiméterekre voltak a góltól, a kapufát sikerült néhányszor eltalálniuk.

– Ha öt nagy helyzetet ki tudsz alakítani egy olyan csapattal szemben, mint a Liverpool, az jó jel. Remélhetőleg építeni tudunk erre a jövőben – árulta el az olaszok középpályása, Remo Freuler. A Bundesligában szereplő RB Leipzig viszont nagyon rosszul kezdte a Bajnokok Ligáját, Gulácsi Péter és Willi Orbán együttese eddig két meccsből kettőt veszített el.

Kemény lecke a Lipcsének

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) az éjjel összegyűjtötte a Bajnokok Ligája második fordulójában a szerdai játéknap legszebb góljait. Gulácsi Péter nem örülhet, hogy feltűnik ebben az összeállításban, mert a szerb Dusan Vlahovics hatalmas bombájának ő az áldozata – derült ki a Magyar Nemzet oldaláról

Bár a Juventus egyik gólját sem lehet kizárólag Gulácsi nyakába varrni, az arány, hogy öt kaput eltalált lövésből három gólt szerzett az olasz csapat, nem túl szívderítő a magyar kapus szempontjából. Az olaszok győzelme azért is nagy szó, mert a Zebráknak a találkozó utolsó harmadában tíz emberrel kellett helytállniuk. A kapus Michele Di Gregorio piros lapot kapott, mert a tizenhatoson kívül kézzel ért a labdához. Ekkor 1-1 volt az állás, röviddel később tizenegyest értékesítve újra előnybe került a Lipcse. De a Juventus nem dobta be a törülközőt, és nemhogy kiegyenlített, hanem Francisco Conceicao góljával még a mérkőzést is megnyerte, 3-2-re

A portugál támadó a meccs legjobbjaként tündökölt, egy gól és egy gólpasszt osztott ki, miközben egyetlen passzt rontott el a meccsen. Conceicao egyedül a párharcokban volt gyengébb, kilencet vesztett el a lipcseiek otthonában a Fotmob adatai szerint. Nyolc csapat áll nulla ponttal két forduló után a Bajnokok Ligájában, s ezek közül az RB Leipzig az egyetlen, amely mindkét meccsén vezetett.

– Két esetben nem védekeztünk jól, és nem fejeztük be hatékonyan a támadásainkat. Kemény lecke volt, tanulnunk kell belőle – mondta el a fájdalmas vereség után Marco Rose, a lipcseiek vezetőedzője. A folytatás sem ígérkezik könnyűnek Gulácsiék számára, a magyar kapust nem érintő válogatott szünet után az eddig százszázalékos Liverpool látogat Lipcsébe.

Bajnokok Ligája, alapszakasz, 2. forduló

Liverpool (angol)–Bologna (olasz) 2-0 (1-0)

gólszerző: Mac Allister (11.), Szalah (75.) 

RB Leipzig (német)–Juventus (olasz) 2-3 (1-0)

gólszerző: Sesko (30., 65. – a másodikat 11–esből), ill. Vlahovics (50., 68.), Conceicao (83.)

kiállítva: Di Gregorio (59., Juventus)
 

Meddig jutnak Szoboszlaiék?

A magyar futballszurkolók számára a Liverpool szereplése a BL-ben egy külön kupasorozatnak felel meg Szoboszlai Dominik szereplése ugyanis sokkal kardinálisabb kérdés, mint az, hogy kié lesz a BL-trófea. Hacsak a kettő nem esik majd egybe, azaz a Liverpool megnyeri a legrangosabb kupasorozatot. A fogadók rendszerint szeretnek kisebb-nagyobb összegeket tenni a magyar válogatott csapatkapitányát felvonultató Vörösökre is. BL-meccsek fogadásaival kapcsolatos infók itt!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!