Jobbikos hátszél

2024.04.27. 14:31

Magyar Pétert egyre több szál köti össze a baloldallal

A Mandiner arról ír, hogy jobbikos múltú háttéremberek segítik Magyar Pétert a szervezésben. Erre vall, hogy az Iránytű Intézet szerdán megjelent kutatását már múlt csütörtökön ismertette Magyar, tehát a baloldal kutatóitól idő előtt eljutottak hozzá az adatok.

MW

Magyar Péter

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Az Iránytű Intézet 2011 óta létezik, tulajdonosa a Jobbik–Konzervatívok-közeli üzletember, Forrai Richárd.

Az agytröszt a kezdetektől fogva a Jobbiknak adott tanácsokat és a mozgalom számára végzett kutatásokat, így a politikai formáció parlamenti frakciója jelentős összegekkel finanszírozta. A Jobbik–Simicska-koalíció megkötését követően, 2015 és 2018 között jelentős megbízások ütötték az Iránytű markát – írja a Mandiner.

Az Iránytű a baloldal összefogását és a külföldi dollárok felbukkanását követően kapott ismét jelentősebb munkákat,

a 2022-es választási kampányban, hogy aztán napjainkban már Magyar Péter használja az adataikat.

A portál úgy értesült, hogy más jobbikos múltú szereplők is felbukkantak Magyar mögött. Egyikük Illyés Zoltán, aki több alkalommal is jobbikosként indult Újpesten a választásokon, mindannyiszor sikertelenül. A helyi sajtó szerint Illyés még 2024 februárjában is a Jobbik–Konzervatívokat képviselte egy rendezvényen.

A Mandiner forrásai szerint szintén Magyar környezetében működött az elmúlt hetekben az óbudai Lados János is, aki a 2010-es önkormányzati választásokon a Jobbik színeiben indult a XI. kerületben képviselőként, és szintén Magyar Péter szervezkedését segíti Kiss Zoltán Imre, aki korábban a Jobbik Ifjúsági Tagozatának tagjaként szerepelt.

 

Az eredeti cikket itt tudja elolvasni

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában