Háborúpárti álláspont

2024.06.08. 11:25

Kormányfő: Robert Fico látleletet adott a magyar baloldalról (videó)

Orbán Viktor egy nappal az EP-választás előtt fontos üzenetet küldött a magyaroknak.

MW

Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Robert Fico szlovák miniszterelnök

Forrás: MTI

Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

„A magyar baloldalt külföldről pénzelik, onnan gurítják be nekik a dollárokat, és aki a pénzt adja, az rendeli a zenét, ezért a baloldal vezetői háborúpártiak, mert a gazdáik ezt rendelték el” – fogalmazott Orbán Viktor,
A kormányfő felidézte egyúttal a múlt hónapban megtámadott szlovák miniszterelnök, Robert Fico pénteki interjúját is:

minden magyar embernek látnia kellene, ha meg akarja érteni, hogy mi történik Magyarországon

 – fogalmazott az interjúval kapcsolatban Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint ugyanis pontosan az történik Magyarországon, amiről Robert Fico is beszél.

Annak a látlelete, amiben mi is élünk

 – hangsúlyozta.

Ez a választás nemcsak azért fontos, hogy kiálljunk a béke mellett, hanem azért is fontos, hogy világossá tegyük a baloldal számára, hogy a nép ellenében, a közvélemény ellenében, a békét akaró magyarok ellenében akármit is mondanak nekik a gazdáik, itt nem lehet választást nyerni
– zárta gondolatait Orbán Viktor.

A szlovák miniszterelnöki elleni merénylet árnyékolja be a szlovák EP-választásokat (videó)

Szlovákiában, Olaszországban és az Európai Unió más országaiban szombaton, az európai parlamenti választások harmadik napján adják le a voksukat a választópolgárok.

Szlovákiában országszerte csaknem hatezer szavazóhelyiség nyílt meg szombaton reggel hét órakor, és ezzel kezdetét vette az ország történetének ötödik európai parlamenti (EP) választása, amelyen este tíz óráig voksolhat a mintegy 4,37 millió szavazásra jogosult személy, szlovák állampolgárok, illetve a szlovákiai állandó lakhellyel rendelkező uniós állampolgárok. Szlovákiának jelenleg 14 európai parlamenti képviselője van, ők 2019-ben hat párt színeiben jutottak be az EP-be. Öt évvel ezelőtt az akkor parlamenten kívüli – jelenleg a parlamenti ellenzék részét alkotó – progresszív liberálisok, Progresszív Szlovákia (PS) és egy másik párt koalíciója szerezte meg a legtöbb mandátumot, szám szerint négyet, a második helyen pedig Robert Fico pártja, az Irány (Smer-SD) végzett, három mandátumot szerezve. A felvidéki magyar választóknak 2019-ben nem sikerült képviselőt küldeniük az EP-be.
A felmérések egybehangzóan a jelenlegi kormánykoalíció legnagyobb pártjának, a Robert Fico vezette Iránynak (Smer-SSD) a győzelmét valószínűsítik, míg a második legtöbb mandátumot a Progresszív Szlovákia (PS) pártnak jósolják.

A Magyar Nemzet teljes cikke IDE KATTINTVA folytatódik!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában