Nemzeti konzultáció

2 órája

Mindenki véleményére kíváncsi a kormány a béremeléssel kapcsolatban (videó)

A kormány egy többéves, előre kiszámítható béremelési programot szeretne, amellyel elérhető lesz a négyszázezer forintos minimálbér és az egymillió forintos átlagbér.

MW

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője beszél a Mondjunk nemet a szankciókra! elnevezésű országjáró sorozat fórumán Kiskõrösön 2022. november 14-én

Forrás: MTI

Fotó: Rosta Tibor

Az új gazdaságpolitikáról szóló nemzeti konzultáció egyik fontos kérdése lesz a béremelési program is – közölte Hidvéghi Balázs a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterhelyettese Magyarország Kormányának új Facebook-videójában. Az elmúlt években jelentős béremelések történtek. A közszférában nagyot nőtt többek között az ápolók, az orvosok, a tanárok, az óvónők, a rendőrök, a tűzoltók és a katonák bére. A versenyszférában is folyamatos a bérnövekedés. 

A baloldal kormányzásához képest a minimálbér és a garantált bérminimum három és félszeresére nőtt, és az átlagbér is több mint megháromszorozódott.

 De természetesen itt nem szeretnénk megállni – hangsúlyozta a miniszterhelyettes, kiemelve, hogy a cél az, hogy a gazdaság erősödése mellett a családok jövedelme tovább nőjjön, és egyre jobban megérje dolgozni. 

Azt gondoljuk, hogy új megállapodást kell kötni a munkáltatókkal és a munkavállalókkal egy többéves béremelési programról – fogalmazott.

Ez lehetővé teszi a minimálbér és a garantált bérminimum, valamint ezek hatásaként az átlagbér gyors emelését. 

El akarunk jutni oda, hogy elérjük a négyszázezer forintos minimálbért és az egymillió forintos átlagbért. A nemzeti konzultációban hamarosan erről is elmondhatják a véleményüket

 – hallható Hidvéghi Balázs videójának a végén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában