Sport

2016.10.26. 15:43

Magabiztos Haladás - A CVSE is továbbjutott a Magyar Kupában

Körkép - A labdarúgó Magyar Kupa 32 közé jutásáért vívott találkozókon a Haladás és a Celldömölk nyert, a Körmend és a Király SZE kikapott.

Pum András

Vác FC (NB II.)-Szombathelyi Swietelsky-Haladás 0-3 (0-1).

- Dunaújváros, 50 néző, Magyar Kupa, labdarúgó-mérkőzés,vezette: Bogár.

Haladás: RÓZSA - Angyal, Schimmer, Jagodics, Hidvégi - Overgoor, Kovács L. (Gaál, 59.) - DOMBI, TÓTH MÁTÉ (Kiss B., 74.), Rácz (Szőke, 46.) - ARS. Edző: Mészöly Géza.

Hamar vezetést szerzett a Haladás, a 2. percben Dombi beadását Ars fejjel továbbcsúsztatta, Tóth Máté pedig 10 méterről a bal sarokba lőtt (0-1). A szombathelyieket túlságosan is megnyugtatta a gyors találat, noha enyhe mezőnyfölényben futballoztak, a félidő hajrájában a váciak előtt két nagy helyzet is adódott, de Rózsa bravúrral védett. Szünet után átvette az irányítást a vasi együttes, szép támadásokat vezetett. A 68. percben Tóth Máté bal oldali szögletét Ars öt méterről fejelte a hálóba (0-2). A 75. percben Nagyot buktatta Hídvégi a tizenhatoson belül. A büntetőt Rusvay a bal sarok irányában lőtte, de Rózsa bravúrral védett. Egy beadást Dombi remekül levett, majd becsúszva Arshoz továbbított, aki hét méterről a kapuba lőtt (0-3).

A Haladás érvényre juttatta az osztálykülönbséget és megérdemelten jutott tovább.

Bácsalmási PVSE (megyei I.)-Celldömölki VSE (megyei I.) 1-2 (0-0).

- Bácsalmás, 150 néző, vezette: Molnár.

CVSE: Heiner - Lempeg, Bodor, Varga, Györkös (Dobson, 91.) - Enyingi Márk, Szuh (Gorácz, 93.), Potyi, Virág (Piri, 46.) - Ódor, Győrvári. Megbízott edző: Szép Tamás.

Gól: Popovic (57.), ill. Győrvári (66.), Enyingi Márk (83.).

Sáros, mély pályán csaptak össze a felek. A küzdelmes mérkőzés első félidejében a CVSE birtokolta többet a labdát, irányította a játékot. Több átlövéssel is veszélyeztetett, egyszer a kapufa mentette meg a hazaiakat. Fordulás után nagyon bekezdett a házigazda, meg is szerezte a vezetést is. De a Cell nem roppant meg, ismét magához ragadta az irányítást, és fordított. A cellieknél minden játékos jó teljesítményt nyújtott.

Körmendi FC (megyei I.)-Szentlőrinc SE (NB III.) 2-5 (1-1).

- Körmend, 200 néző, vezette: dr. Jakab.

Körmend: Szabó Gy. - Varga, Balikó, Török, Takács M. - Sipos, MAKAI, Nagy, CZIMBER - Niksz, TAKÁCS Á. Edző: Molnár Károly.

Gól: Balikó (15.), Makai (57.), ill. Füredi (6.), Horváth P. 3 (67., 75., 87.), Királyházi.

Gyors gólváltással kezdődött a meccs, a vendégek szabadrúgásból, a hazaiak 11-esből voltak eredményesek. Majd egyenlő erők küzdöttek. A félidő végén egy elmaradt 11-es miatt reklamálhattak, egy kimaradt ziccer miatt bosszankodhattak a hazai drukkerek. Fordulás után szép támadás végén szerezett a vezetést a házigazda, ám az ellenfél gyorsan egyenlített - ismét szabadrúgásból. A folytatásban nyílt sisakos meccset vívtak a felek, a nagy rohanásból a rutinosabb, esélyesebb NB III-as csapat jött ki jobban. A játék képe, a helyzetek száma alapján akár a Körmend is továbbjuthatott volna.

Király SZE (megyei I.)-REAC (NB III.) 0-4 (0-0).

- Újperint, 250 néző, vezette: Szalai.

Király: Mester - Kovács R. (Bődi, 61.), Sásdi, Janzsó, Hegedűs - Hujber B., Németh B., Varga G., Németh D. (Nemes, 51.) - Takács P. (Biácsy, 81.), Szalay. Edző: Hajmási Milán.

Gól: Pataki (56.), Kollár (60.), Kiss (69.), Papp (85.).

Az első perctől kezdve a vendégek uralták a meccset, de szervezett védekezéssel találták szemben magukat. Igaz, egyszer a kapufa segített a hazaiakon, és Mester Bálint kapusnak is akadt dolga. A második félidőt élesebben, agresszívebben kezdte a vendég, és a játékrész közepén rövid idő alatt három gól is szerzett. A folytatásban a nyíltabb játékra váltó Király kozmetikázhatott volna az eredményen, de kimaradtak a hazai helyzetek. Érvényesült a papírforma, megérdemelt a REAC továbbjutása.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!