f1

2015.10.11. 14:51

Bottast nem érdekli, hogy Räikkönen büntetést kapott

Elvégre az ő helyzetén nem változtat: nullázott Szocsiban.

Tajthi Andrea

Fotó: Alastair Staley/Williams

Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas az utolsó körben ütköztek össze az Orosz Nagydíjon. Bottas a gumifalban landolt, Räikkönen még célba ért az 5. helyen sérült autójával.

"Előzni próbáltam, korábban azon a helyen már megelőztem őt, és miután a hármas kanyarban utolértem, és nem voltam túl messze tőle, úgy gondoltam, újra megpróbálom." - mondta Räikkönen a futam után. "Mikor már eldöntöttem, hogy megpróbálom, akkor már nem volt visszaút. Már ott voltam, és nem tudom, hogy látott-e engem egyáltalán, vagy számított-e rá, hogy ott leszek. Próbáltam annyire belül fordulni, amennyire csak lehet, de már nem volt hova menni és összeütköztünk."

Majd arról kérdezték Räikkönent, hogy szerinte érdemel-e büntetést az esetért.

"Szerintem versenybaleset volt, próbáltam előzni, és végül így végeztük sajnos. De nem én döntök." - mondta a Ferrari finn versenyzője.

"Nem gondolom, hogy ez versenybaleset volt." - véli a honfitárs, Bottas. "Senkit nem láttam ott, majd a kanyar csúcspontjánál valaki nekem ütközött. Nagyon csalódott vagyok, hiszen a harmadik helyért mentem az utolsó körben, de végül egyetlen pontot sem szereztem. Nem számít, hogy megbüntetik-e, mivel a pontjaimat nem kapom vissza."

Räikkönent végül 30 másodperces büntetéssel sújtották (részletek itt).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!