Összehangolt munka

2023.10.03. 11:45

Elkezdődött az őszi nagytakarítás Szombathelyen - fotók

Összehangolt munkával zajlik a várostakarító akció Szombathelyen. A részeletekről sajtótájékoztatón számolt be Horváth Soma alpolgármester, Kovács Cecília, a SZOVA Nonprofit Zrt. vezérigazgatója és Izer Gábor a SZOMPARk Kft. vezetője.

Tóth Judit

Forrás: Cseh Gábor

Horváth Soma alpolgármester kiemelte: az önkormányzat félévente tart utcatakarítási akciót.  Többletforrásokat biztosítottak a parkfenntartásra és a köztisztasági feladatok elvégzésére. - Az utcatakarítási akció lényege az, hogy a közterületfelügyelet bevonásával lezárjuk az érintett út-, és járdaszakaszokat, így a területeket komplexen ki tudják takarítani a SZOVA Zrt. és a SZOMPARK Kft. munkatársai. Az akció városszerte folyik, minden félévben más helyszíneken. Kiemelt terület a belváros, ahol napi szintű a köztisztasági program megvalósítása. Szeptemberben az Oladi lakótelepen voltak munkálatok, múlt héten a Derkovits lakótelepen és a Bem József utcában takarítottak, most pedig a Váci Mihály utcában. 

Utóbbi a város egyik legszebb utcája a gyönyörű platánsorral, ugyanakkor az ősz beálltával folyamatosan hullanak a levelek, így van feladat van bőven. Az időjárás kedvező, így az útburkolati jelek megújítását, illetve a két szélső sávban a parkolóhelyek felfestését is el tudjuk végezni - mondta az alpolgármester, majd azt is hozzátette: huszonkét csatornafedél szintbe hozása - szükség esetén cseréje is - megtörténik önkormányzati forrásból. Októberben a 11-es Huszár úton, a Pázmány Péter körúton, a Bolyai János utcában, a Szent Gellért utcában és a Vörösmarty utcában zajlik a takarítás, október 23-a előtt a Széll Kálmán utca és a Király utca lesz soron, novemberben - az adventi vásár előtt - pedig a főtér és a belvárosi terek következnek. 

Kovács Cecília, a SZOVA Nonprofit Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: összehangolt munka folyik a takarító akció során. Kiemelt figyelmet fordítanak a lefolyók tisztítására, hogy a mostanában többször jelentkező, özönvízszerű csapadék akadálymentesen tudjon áramolni a csatornákban. A SZOMPARK munkatásai elvégzik a fűnyírást és a fák metszését, utána jön a takarítás, amit két nagyobb seprőautóval és három kisebb seprőgéppel végeznek, 19 munkatárs bevonásával - tette hozzá. 

Izer Gábor, a SZOMPARK Kft. vezetője arról beszélt, hogy a parkfenntartás szempontjából is nagyon jó a takarítási akció, hiszen el tudják végezni a lehajló ágak metszését, és a nehezen hozzáférhető helyeken a fűnyírást is meg tudják oldani. -Nagy feladatunk a lombtakarítás, ami elkezdődött, de a munka java hátravan. Október végén, közepén kezdődik majd igazán, és gyakorlatilag egészen tavaszig is eltarthat az időjárási körülmények változása miatt - fűzte hozzá. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában