Konferencia

2023.10.20. 07:00

Tehetségeket gondoznak - Arany János program: esély a hátrányos helyzetűeknek

Vas vármegyei konferenciát rendeztek csütörtökön az Arany János tehetséggondozó program múltjáról, jelenéről és jövőjéről a Jurisich-gimnáziumban.

Tóth Katalin

Keszei Balázs igazgató mutatta be az iskolát

Fotó: Cseh Gábor

 Rozmán László, a Sárvári Tankerületi Központ igazgatója köszöntőjében arról beszélt: a mai világban a tudomány mellett az esély a legtöbb, amit a fiataloknak tudunk adni. A Jurisich-gimnáziumot, vármegyénk legrégebbi, 347. tanévét élő gimnáziumát Keszei Balázs igazgató mutatta be. A hátrányos helyzetű tehetséges diákok továbbtanulását segítő program köznevelésben elfoglalt helyéről Horváth Péter, a győri Révai-gimnázium igazgatója, a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke beszélt.

 A folytatásban az új pedagógus-életpályáról szóló törvénnyel kapcsolatban az iskolák előtt álló kihívásokról is szólt. Az Arany János program 22 éve van jelen Vasban – erről Bancsó Andrea, a program felelőse készült prezentációval. Az idén legkésőbb december 8-ig beadandó pályázat elkészítéséhez Keszei Balázs adott vezérfonalat. Fodor István, a Szombathelyi Tankerületi Központ igazgatója mondott zárszót. A megszólalók egyetértettek: még jobban el kell terjednie a program erej

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában