Kérték az égiek segítségét

2024.01.03. 11:50

Ilyen volt az újévi szentmise a Székesegyházban

Újév napján Dr. Székely János megyéspüspökkel és Dr. Perger Gyula plébánossal, adtak hálát a hívek és kérték az égiek segítségét az előttünk álló 2024-es évre az esti szentmisében.

Vaol.hu

Forrás: VN

A martinus.hu beszámolója szerint Püspök atya a szentbeszédében felemlítette, hogy a régi keresztények az éveket Anno Domini-az Úr 2024. esztendejeként neveznék az idei évet. - Legyen ez az év Istené, töltse be, legyen Ő a szívünk, életünk királya, éljünk benne, kövessük Őt. Minél többen mondjanak igent Isten hívására. Újév első napján a biblia egyik legősibb szövegét az ároni áldást olvastat fel az egyház, ez az első szöveg amit először megtaláltak. Az áldás az Úr nevét hívja le. Háromszor is említi az Úr nevét. A bibliai nyelvben a név a dolog lényegét fejezte ki, ha kiejtjük azt a szót, hogy Isten, akkor szinte megjelenik.

 A név hordozója az Ő jelenlétének, szinte tabernákuluma. Isten neve szent. Ezt a nevet hívják le az áldást kérőre. Isten a lét tejessége, forrása. Olyanná kell válnunk, mint Ő, mert Isten gyermekei vagyunk, az Ő képmásai. Az Ő élete bontakozik bennünk, ami arcvonásainkon, tetteinken, szavainkon érzik-e az Istent? Legyen 2024. az Őr esztendeje, töltse be az Ő jelenléte, éljünk úgy, hogy átéljük, mindenütt otthon vagyok, mert Isten tenyerén van az életem. Éljünk, hogy az életünkből valami visszatükrözze az isteni arcot, az Ő szeretetét - mondta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában