Tizenegy vasi versenyző vett részt az asztalitenisz-bajnokságon

2024.03.27. 13:23

A Celldömölki VSE és a SZAK-Sportiskola játékosai indultak a győri viadalon

Három versenyszámban tizenegyes vasi versenyző szerepelt az országos felnőtt asztalitenisz-bajnokságon.

Pum András

A vasiak közül a celldömölkiek fiatal játékosa, Huzsvár Erik szerepelt a legjobban: férfi párosban az elődöntőbe jutott

A Magyar Asztalitenisz Szövetség deklarált célja, hogy az országos felnőtt bajnokságnak az eddiginél nagyobb rangja, híre legyen. Így a viadalra ezúttal a válogatott játékosoknak is nevezniük kellett, a három napos versenyt sztárfellépők is színesítették. Az összdíjazás 3,5 millió forint volt, minden szám győztese 300 ezerrel gazdagodott. Férfi egyéniben 103, nőiben 47, férfi párosban 40 pár, nőiben 19, míg vegyespárosban 37 duó indult.

Vármegyénket a Celldömölki VSE-Vulkán Fürdő és a Szombathelyi AK-Sportiskola játékosai képviselték férfi egyéniben, férfi párosban és vegyespárosban. A celli indulók: Jakab János, Huzsvár Erik, Baranyai Dominik, Iván Bertold, Iván Csaba, Gőgös Martin. Szombathelyről Gergely Márk, Szarka Zsolt, Poór Balázs, Horváth Gábor és Szarka Gábor vett részt a viadalon. Ami a férfi egyest illeti, a vasiak közül a selejtezőkből Iván Csaba, Iván Bertold, Baranyai Domonkos, Jakab János, Horváth Gábor, Gergely Márk, Szarka Zsolt, Poór Balázs kvalifikálta magát a főtáblára. Közülük legjobban a celldömölkiek játékosa, Jakab szerepelt, aki egészen a legjobb nyolc közé jutott, ahol a korábbi celldömölki, jelenleg a Komlóban szereplő Szita Mártontól kapott ki 4:2-re. Az aranyérmet a francia Rouen csapatában játszó – címvédő - Szudi Ádám szerezte meg. Vegyespárosban vármegyénk asztaliteniszezői közül Gergely Márk (és párja, Dohoczki Nóra), Iván Bertold (Bender Borostyán), Gőgös Martin (Szilágyi Lívia), Baranyai Domonkos (Polónyi Nóra), Poór Balázs (Boér Anita), Huzsvár Erik (Molnár Kendra), Horváth Gábor  (György Nikolett) kvalifikálta magát a főtáblára. Legjobban a Baranyai-Polónyi kettős teljesített, az első fordulóban erőnyerők voltak, a másodikban győztek, végül a harmadik körben, a nyolcaddöntőben estek ki. A versenyszámot az Ecseki Nándor-Madarász Dóra kettős nyerte. Férfi párosban a SZAK-Sportiskola játékosa, Szarka Gábor és párja, Szabó Lénárt, aztán Gőgös Martin-Moravcsik Gellért, Iván Csaba-Nagy Miklós, Poór Balázs-Gergely Márk Baranyai Dominik-Iván Bertold, Huzsvár Erik-Katus Krisztián kettős jutott a főtáblára. Legeredményesebben utóbbi duó szerepelt, csak a döntőbe jutásért vívott meccsen kaptak ki. Dicséretet érdemel a Baranyai-Iván Bertold és a Poór Balázs-Gergely kettős is, mindkét páros a négy közé kerülésért kapott ki. Itt az Ecseki Nándor-Szudi Ádám duó győzött. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában