Állatvilág

2016.11.13. 19:15

Egy kiskutya élte túl, most jó kezekben van

Gérce - November 1-jén találtak egy alomnyi kiskutyát egy nejlonzacskóban, egy fára kötve. Az állatvédők megteszik, amit tudnak.

Bakos Ágnes

A Kemenesalja-Sárvár Mentett Kutyáiért csoportot, Minárcsik Sándort riasztották, amikor megtalálták a táskát november első napján. Az esetről ezt írta a kutyamentő csoport: Gércén a temető közelében egy fára akasztott szatyorban találtak öt, körülbelül kéthetes kiskutyát. Gondolom, miután az illető kipipálta ezt a teendőt, áhítatos képpel bement a temetőbe, és meggyújtotta a mécseseket a hozzátartozói sírján. Azonnal elmentek a kiskutyákért, egy maradt csak életben. Nagyon sokat sírt a mindössze kéthetes eb, a szeme még ki sem nyílt, olyan fiatal. De a hangja azt mutatta: erős, élni akar - ahogy az állatvédők fogalmaztak, egy pici harcos .

Egy egész alomnyi kiskutyától szabadult meg valaki egy nejlontáskában. Csak egy kölyök maradt életben, már jó kezekben van  
Fotó: Kemenesalja-Sárvár Mentett Kutyáiért

Egy kutyabarát tudott segíteni: nem sokkal idősebb kölyköket nevel a saját kutyája, és az anya befogadta az apróságot egy plusznak az alomba. Az elmúlt héten közzétett beszámolók szerint nehezen, de eszik a kiskutya. Tápot is kap cumisüvegből. Mindent megtesznek, hogy életben tartsák.

A kommentelők az ivartalanításra figyelmeztetnek, ki szelídebben, ki határozottabb szavakkal. Mert ez a felelős állattartás kulcsa.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!