Bulvár-celeb

2024.06.18. 15:35

Gyász: meghalt a legnagyobb futballhimnusz szerzője, minden szurkoló azonnal dúdolja ezt a slágert

A világhírű dallam szerzője 53 éves volt. Szerzeménye az 1998-as világbajnokság alatt vált nagyon népszerűvé és azóta is minden nagy futballtornán kötelező lejátszani.

MW

Illusztráció: Shutterstock

Elhunyt Paul Spencer, azaz Dario G, aki olyan meghatározó dalokat alkotott a 1990-es években, mint a diszkósláger Sunchyme és a Carnaval de Paris. A zenész 53 éves volt. A szomorú hírt Spencer családja tette közzé az Instagramon.

„Nagy szomorúsággal jelentjük be, hogy szeretett Paul Spencerünk a mai nap elhunyt" - állt a bejegyzésben. „A végsőkig pozitív volt, de ezt a csatát már nem tudta tovább vívni. Csodálatos zenei örökséget és sok boldog emléket hagy maga után sok ember számára. Nagyon fog hiányozni mindenkinek, aki szerette őt."- írták.

Dario G legismertebb zenéje, a Carnaval de Paris lett a nem hivatalos himnusza az 1998-as futball-világbajonkságnak. A később trióvá alakult zenei formációjához olyan dalok fűződnek, mint a Voices és a Dream To Me - írja a life.hu.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!