Labdarúgó NB I

2 órája

Menesztette Máté Csaba vezetőedzőt a Debrecen

Menesztette Máté Csaba vezetőedzőt a labdarúgó NB I-ben kiesőhelyen álló, sorozatban öt vereségnél járó DVSC.

MW

Máté Csaba

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A klub honlapján vasárnap megjelent közlemény szerint a csapatnak új impulzusokra van szüksége, a vezetőség ezért döntött Máté Csaba menesztése mellett.

„Személyében kiváló szakembert és nagyszerű embert ismertünk meg, aki mindent megtett a klubért, azonban az előző meccsek eredménytelensége azt jelzi, hogy más szakmai utat kell választani" - írták.

Hozzátették:

 az elmúlt hetek sikertelensége nem kizárólag edzői felelősség, ebben mindenkinek, így a játékosoknak is szerepük van. A jelenlegi helyzetből való mielőbbi kilábalás közös felelősség és ehhez összefogás szükségeltetik.

A következő két mérkőzésen, a keddi mezőkövesdi Magyar Kupa-találkozón és a vasárnapi, Ferencváros elleni idegenbeli bajnokin megbízott vezetőedzőként Dombi Tibor irányítja a DVSC-t, munkáját Madar Csaba segíti.

A debreceni klub hétfői közleményében még az szerepelt, hogy 

az edzői stáb munkáját illetően a székesfehérvári bajnoki és a mezőkövesdi kupamérkőzés után, összességében értékel majd a klubvezetés.

A DVSC a szerb Srdjan Blagojevic irányításával kezdte az idényt, ő augusztus 26-án távozott, majd Dombi Tibor első ideiglenes szerepvállalása után szeptember 1-én nevezték ki Máté Csabát, akinek a MOL Magyar Kupában egy győzelem, a bajnokságban öt vereség volt a mérlege. Utolsó meccsét szombaton 2-0-ra veszítette el a hajdúsági együttes a Fehérvár FC otthonában.

„Nagy reményekkel és motivációval érkeztem Debrecenbe, de sajnos az eredmények nem úgy alakultak, ahogy terveztük" 

- írta közösségi oldalán Máté. A szakvezető megköszönte a szurkolók, a szakmai stáb, a vezetőség és a játékosok támogatását, végül azt kívánta, hogy a csapat minél előbb találjon vissza a helyes útra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában