Segítség

2024.08.21. 14:00

Vasi fiatalokat támogatnak 1,8 milliárdból

A Vas Vármegyei Kormányhivatalon keresztül csaknem 1,8 milliárd forint pályázati forrás érkezik Vasba, hogy segítse azon 15–29 év közötti fiataloknak a munkához, munkatapasztalathoz vagy piacképes tudáshoz jutását, akik se nem tanulnak, se nem dolgoznak.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Ginop plusz keretében induló Ifjúsági garancia plusz – Pillér projekt szerepe, hogy a célcsoportjába tartozó 15–29 közötti korosztályt támogassa. A projekt segítségével javulhat a részt vevő fiatalok munkaerőpiaci helyzete a minél gyorsabb, támogatás nélküli munkaerőpiaci integráció érdekében – tudtuk meg a kormányhivatal sajtóközleményéből.

Arra is kitértek: az első szakaszban foglalkoztatást elősegítő szolgáltatások, egyéni, illetve csoportos tanácsadások formájában történik a fiatalok segítése. Ezt követően a fiatalok egyéni tervének megvalósítását támogatások segítik. Ezek a bértámogatás, lakhatási támogatás álláskeresőnek, utazási támogatás álláskeresőnek és a képzéshez nyújtható álláskeresést ösztönző juttatás és szolgáltatások ideje alatt nyújtható pénzbeli juttatás – írták. A 

Vas Vármegyei Kormányhivatal 2027. augusztus végéig legalább 715 fiatalt részesít támogatásban, közülük legalább 465-en hátrányos helyzetűek. Legalább 215 főt pedig képzésbe irányítanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!