Esőt és fejfájást hoz

2024.10.10. 11:31

Késő délután eléri Kirk Vas vármegyét

Kellemes időre ébredtünk csütörtökön, a déli, dél-nyugati szélben várhatóan 20 fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála. Késő délután azonban hirtelen véget ér a vénasszonyok nyara, eléri Vas vármegyét a Kirk hurrikánból visszamaradt ciklon frontja.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Az erős délnyugati szél hirtelen északira vált a késő délutáni órákban. Várhatóan a Sopron-Veszprém vonalon lesz a legerősebb a légmozgás, itt az Alpokalján rövidebb időre támad fel a szél - mondta lapunknak Pétervári Tibor, a HungaroMet helyi észlelője. A Kirk hurrikánból visszamaradt ciklon frontja jelentős csapadékot hoz magával: átlagosan 10-12 milliméter várható. Ezzel nagy eséllyel a hónap első 11 napjában összejön a havi csapadékmennyiség.  

Jön Kirk, északira vált a szél
Jön Kirk, északira vált a szél
Fotó: Unger Tamás

Az eső mellé fejfájást hoz Kirk 

Korábban megírtuk, HungaroMet két időjárási jelenség miatt is elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki vármegyénkre. 

Nehéz időszak elé néznek a frontérzékenyek: sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!