A mentés idejére az utat lezárták

2020.03.03. 06:44

Halálos baleset Táplánszentkereszt közelében a 87-es úton (Frissítve)

Kedden hajnalban halálos kimenetelű közlekedési baleset történt Táplánszentkereszt közelében a 87-es úton.

Horváth Balázs

Fotó: VN

 

Fotók: VN

Kedden hajnalban halálos közlekedési baleset történt Táplánszentkeresztnél, a 87-es úton. Egy Szombathely felől érkező, tejet szállító Iveco teherautó akart a 87-es útról balra, a táplánszentkereszti Vörösmarty utcába kanyarodni, de a sofőr nem vette észre a szemből érkező Fiat Puntot, és a kanyart „levágva” elé fordult. A Fiat vezetője már nem tudta elkerülni az ütközést, frontálisan az Ivecoba csapódott.

A Fiat vezetője nem használta a biztonsági övet, ezért az autóban a légzsák sem nyílt ki, a sofőr a mellkasával és az arcával a kormánynak csapódott, a súlyos mellkasi sérüléseibe a helyszínen belehalt. Sajnos a sofőr nem volt bekötve, ez okozhatta halálát is. Szemtanúk elmondása szerint egyik jármű sem haladt nagy sebességgel.

Fotó: VN

A balesetben az Iveco vezetője is megsérült, őt a mentők könnyebb serulesekkel kórházba szállították.

A mentés és a helyszínelés idején a 87-es út érintett szakaszát teljesen le kellett zárni, a forgalmat Táplánszentkereszt belterülete felé terelték. Az útlezárás elején több kamiont is a település kis utcáira tereltek, két jármű is elakadt a szűk utcákon. Az egyik 25 tonna vasat szállító kamion mentése hosszabb időt vesz igénybe, a pótkocsi a felázott padkán megsüllyedt és megbillent.

 

Baleset, halálos baleset történt Táplánszentkereszt közelében
Táplánszentkereszt, 87-es úton Fotó: VN

A VAOL tudósítója a helyszínről jelentkezik:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában