Nagy álmuk teljesült

3 órája

Hatalmas összefogással épült sportpálya az ostffyasszonyfai iskola felső tagozatának udvarán - fotók

Hatalmas összefogással épült többfunkciós – mini kézilabdára, mini focira, röplabdára, lábteniszre is alkalmas – sportpálya a diákoknak. Az új létesítményt pénteken avatták az ostffyasszonyfai iskola felső tagozatának udvarán.

Tóth Katalin

Ebéd után Buzás Jenő igazgató köszöntötte az ostffyasszonyfai iskola pályaavató ünnepségén összegyűlteket. Felidézte: két éve született meg az álom a sportpálya építéséről, többek között abból a megfontolásból, hogy a felső tagozatos diákoknak ne kelljen a 45 perces testnevelés óra egy részét azzal tölteniük, hogy kiérjenek a viszonylag messze található sportpályára; a szabadidős foglalkozást töltő napközisek ne poros kavicson játsszanak az udvaron, a mini kézilabdához pedig ne a sarkukkal kelljen meghúzni a hatos vonalat. 

Ostffyasszonyfai iskola
Ostffyasszonyfai iskola: a felső tagozat udvarán égető szükség volt egy tartós burkolattal ellátott sportpályára
Fotó: Szendi Péter

Hatalmas összefogással épült sportpálya az ostffyasszonyfai iskola felső tagozatának udvarán

Égető szükség volt tehát egy tartós burkolattal ellátott sportpályára. 2022-ben beadott pályázatuk nem nyert. A továbbiakban a szülői közösség óriási lelkesedéssel vetette bele magát a pénzügyi alapok megteremtésébe: fantasztikus és kitartó szervezőmunkát végeztek, amelynek révén a pálya építéséhez 1,7 millió forinttal járultak hozzá. Fenntartójuk, a Sárvári Tankerületi Központ vásárolta a pálya felszerelését, és a helyi önkormányzattal közösen megteremtették a pálya építtetésének és üzemeltetésének törvényes alapjait. Jelentős összegű támogatói felajánlások is érkeztek. Ezekkel párhuzamosan olcsó és minőségi munkát végző kivitelezőt találtak, aki újjáépítette a távolugróhelyet is. Összesen több mint 3,4 millió forintból épült fel a pálya – mondta az igazgató, és a tanulók és kollégái nevében is köszönetet mondott. 

Időutazásra hívta a gyerekeket Rozmán László tankerületi igazgató. Arról mesélt nekik, mennyivel szegényesebb képet mutatott az iskolájuk udvara 1971-ben, amikor ő 5. osztályos volt ugyanott. Egykori öregdiákként velük örül az újításnak, mondta. Jót tenni jó! – így köszönte meg a támogatók áldozatvállalását. Baloghné Csernus Gabriella, a szülői közösség elnöke a többfunkciós pálya elkészültének mozzanatait vette sorra, majd ő is az összetartást emelte ki. 

A fő támogatóknak díszoklevéllel kedveskedett az igazgató. Az ünnepélyes szalagátvágás után a diákok zenés bemelegítésével, utána szép időben családi nappal folytatódott a program. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!