Borzalom!

2 órája

Esővízzel itatta, megvonta a gyógyszereit, télen pedig a házból is kizárta élettársát a kegyetlen férfi

Könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak, maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés, egyedi azonosító jel meghamisítása és lopás bűntette miatt emelt vádat a Pápai Járási Ügyészség azzal az 57 éves férfival szemben, aki az egyik Pápa környéki faluban, tőle feltétlen engedelmességet követelve, rendszeresen bántalmazta élettársát.

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A vádlott a 2021 nyara és 2022 ősze közötti, több mint egy éves időszakban élettársi kapcsolatban élt a sértettel, melynek során napi szinten bántalmazta, megalázta, szidalmazta párját. Volt, hogy lelökte az ágyról, más alkalommal egymás után többször a keresztcsontját rúgta meg, de volt, hogy a szoba betonozott padlójára lökte, melynek következtében az arca megsérült, egyik foga pedig gyökerestől kitörött. Azt is megtiltotta továbbá neki, hogy az orvos által felírt gyógyszereit beszedje, s amennyiben a házban megtalálta, kidobta azokat - számolt be a megdöbbentő esetről a veol.hu.

Bántalmazás: borzasztóan bánt élettársával
Bántalmazás: borzasztóan bánt élettársával
Forrás: pexels.com/Illusztráció 

Életközösségük fennállása alatt számos módon az emberi méltóságában is megalázta az élettársát. Így ivóvíz helyett csak esővizet és kútvizet ihatott, azzal mosakodhatott, nem moshatott fogat, ehetetlen ételeket kellett ennie, nem engedte orvoshoz menni, továbbá, hogy másokkal kapcsolatot teremtsen, de olyan is előfordult, hogy a téli hónapokban kiküldte a házból és nem engedte oda visszamenni.

A bántalmazás mellett más is volt a számláján

A vádlott ezen túl elvette a sértett megtakarított pénzét, 2022 márciusában pedig a személygépkocsijának rendszámtábláit leszerelte, s azok helyére a keresztnevét és a születési évének számjegyeit tartalmazó műanyag táblákat szerelt.

Az ügyészség a vádiratában az elkövetővel szemben börtönbüntetés és közügyek gyakorlásától eltiltás mellékbüntetés kiszabását, valamint a lopással történt jogtalan gazdagodása erejéig vagyonelkobzás alkalmazását és egy korábbi felfüggesztett fogházbüntetésének utólagos végrehajtását indítványozta a Pápai Járásbíróságnak - közölte a Veszprém Vármegyei Főügyészség.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában