Bővítésre szorul az út

2023.08.24. 09:50

Tragédia Burgenlandban: hárman haltak meg egy közúti balesetben

A nagymartoni (Mattersburg) gyorsforgalmi úton Siklósd (Sigleß) közelében még szombaton történt a súlyos közlekedési baleset. A helyszínen ketten veszítették életüket, a sofőr apja később a bécsi kórházban halt meg.

Vaol.hu

Forrás: ORF

Egy 20 éves stájerországi férfi frontálisan ütközött egy szembejövő autóval az S4-en szombat délután. A balesetben édesanyja és a másik autó sofőrje a helyszínen meghalt. Négy súlyos sérültet szállítottak kórházba. Az okozó sofőr apja később a bécsi kórházban halt meg. A baleset három sérültje továbbra is kórházban van: kettőjük állapota is kritikus, egyiküket várhatóan hamarosan hazaengedik – írja az orf.at.

2028-ra tervezik a bővítést

Az S4-es balesete újraélesztette a vitát a gyorsforgalmi út biztonságának növeléséről. Az ASFINAG autópálya-társaság azt mondta az ORF Burgenlandnak, hogy jelenleg a több jogi kérdést kell tisztázni. A kivitelezés várhatóan 2025 őszén kezdődhet, és 2028-ig tart.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában