Vádemelés

2024.05.22. 07:32

Nem zavartatta magát: Rábapatyon autózott a vezetéstől már többször eltiltott vasi sofőr

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Tóth Imre

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, akit a vádirat szerint a bíróság – szintén járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt – 2023 novemberében évekre eltiltott a közúti járművezetésétől. Ennek ellenére az érvényes vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott öt hónappal később, 2024 áprilisában személygépkocsit vezetett Rábapaty külterületén.

A vádlott cselekményével megszegte a KRESZ azon rendelkezését, miszerint járművet az vezethet, aki a jármű vezetésére jogszabályban meghatározott, érvényes vezetői engedéllyel vagy az engedély-nyilvántartásba bejegyzett vezetési jogosultsággal rendelkezik.

 A járási ügyészség elzárás és (ismételt) járművezetésétől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában