Vádemelés

2024.07.03. 07:53

Emberölési kísérlet Vas vármegyében: a szomszéd mentette meg a nő életét

A Vas Vármegyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki egy konyhakéssel akarta megölni élettársát, amit a szomszéd úgy akadályozott meg, hogy a vádlottat téglákkal dobálta.

Vaol.hu

Forrás: Ügyészség

A vádirat szerint a férfi 2023 augusztusában féltékenységből fakadó veszekedést követően az élettársát először bezárta a házba, majd onnan kiszabadulását követően a lakóhelyük udvarán egy konyhakéssel megpróbálta leszúrni. Védekezése miatt a szúrások nem találták el a nőt, hanem a földbe fúródtak. A célzott szúrások ereje miatt a kés elgörbült, nyele pedig letört. A sértett segítségére siető egyik szomszéd a férfit téglákkal dobálta meg, aki így cselekményét abbahagyta és a helyszínről elfutott.                

A Vas Vármegyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete és személyi szabadság megsértésének bűntette miatt emelt vádat, a vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában