A fiatalok nem haboztak

2024.07.23. 10:24

"Hívtam a 112-t és figyeltem, hogy stabil oldalfekvésben legyen" - hős gyerekek rohantak a néni megmentésére Szombathelyen

Roland és Martin edzésről ballagott hazafelé, amikor meglátták, hogy egy asszony összeesik az úton. A fiatalok nem haboztak, felnőtteket meghazudtoló érettséggel cselekedtek.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Cseh Gábor

Az asszony éppen vásárolni ment. Az üzletben még látszólag minden rendben volt az egészségével: fizetés után a legnagyobb nyugalommal indult hazafelé. Oda azonban már sosem érkezett meg, nem sokkal később ugyanis az utcán összeesett - derül ki a Borsonline tudósításából. A portál információi szerint két tini azonnal a segítségére sietett.

A Bors úgy tudja, hogy az Illés Akadémia két U14-es diákja, a 14 éves Roland és a 13 éves Martin éppen fociedzésről tartottak hazafelé, amikor kiszúrták a földön fekvő asszonyt. A két srác nem habozott: azonnal odarohantak segíteni. Roland a Borsnak elmesélte: Martin vette észre a a magatehetetlen asszonyt a földön. 

Edzésről mentünk a főtérre, amikor Martin észrevette a nénit. Gyorsan odamentem, megnéztem. A földön feküdt és vérzett a feje

 - mesélte lapnak a középiskolás fiatal. Roland és Martin a felnőtteket meghazudtoló érettséggel és bátorsággal cselekedtek: 

Hívtam a 112-őt, aztán figyeltem, hogy stabil oldalfekvésben legyen. A néni akkor még magánál volt. Mikor kijöttek a mentősök és kérdeztem, hogy tudok-e segíteni, akkor a néni elvesztette az eszméletét, és elkezdték újraéleszteni

 - mesélt a szörnyű percekről a bátor focista. Elárulta: a kiékező rendőrök küldték el végül a helyszínről őket: 

- Közölték, hogy akinek nincs itt dolga, az távozzon, ezért el kellett mennünk onnan - mondta a fiú, aki így csak később értesült arról, hogy minden segítség ellenére elhunyt az asszony. A fiúkat azonban a szemtanúk most hősként ünneplik, a környékbeliek közül ugyanis többen is látták, hogy a két fiatal rohant oda először segíteni: 

Nagyon bátor és példaértékű tett volt a fiúktól, pedig ilyen helyzetben sokszor még egy felnőtt is pánikba esne, míg sokan sajnos elsétálnak egy földön fekvő mellett. A két srác nem így tett, büszkék lehetnek rájuk a szülők és az egész város is

 - szögezte le egy helybeli asszony. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában