Súlyosítanák a büntetését

2024.07.05. 07:25

Nem tudta feldolgozni a szakítást, rendszeresen zaklatta volt élettársát a vasi férfi

Vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Vas Vármegyei Főügyészség másodfokú ügyészségként eredményesen indítványozta a büntetés súlyosítását azon vádlott ügyében, akinek a bűnösségét a Kőszegi Járási Ügyészség vádiratai alapján eljáró Kőszegi Járásbíróság kétrendbeli zaklatás vétségében és hamis vád bűntettében állapította meg. A tényállás szerint a vádlott volt élettársát háborgatta azért, hogy megszakadt kapcsolatukat állítsák helyre. A férfi rendszeresen követte a sértettet gépkocsival, vagy a háza előtt várakozott, illetve egy alkalommal baseball ütővel megfenyegette a nő egyik ismerősét. A vádlott továbbá azzal a valótlan állítással jelentette fel volt élettársát, hogy őt két alkalommal az utcán megütötte. A büntetőeljárás során azonban kiderült, hogy a nőt hamisan vádolta meg bűncselekmények elkövetésével.   

A Kőszegi Járásbíróság halmazati büntetésként a vádlottat 1 év 6 hónap végrehajtásában 2 év próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte.

A súlyosításra irányuló ügyészi és az enyhítésre irányuló védelmi fellebbezés alapján eljáró Szombathelyi Törvényszék másodfokú bíróságként az elsőfokú bíróság ítéletét akként változtatta meg, hogy a vádlott börtönbüntetését 2 évre, a szabadságvesztés végrehajtásának próbaidejét 3 évre súlyosította.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában