Szokatlan eset

2024.07.23. 13:16

Segíteni ment a disznóvágásra, nagy értékű aranyékszerrel távozott a zalai tolvaj

Az eset még idén januárban történt.

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Zala Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint a 29 éves, Keszthely környéki férfi január 11-én helybeli ismerőseinél segédkezett a disznóvágásban, ám ez alatt többször bement a ház fürdőszobájába értékeket keresni. A fürdő szekrényének fiókjában talált zsákmányt: egy 10 gramm súlyú, 209 000 forint értékű arany nyakláncot, melyet a ruházatában rejtett el. Miután véget ért a disznóvágás az ékszert magával vitte, majd január 23-án tovább értékesítette egy ismerősének 120 000 forintért - olvasható a zaol.hu-n.

A hatóság a nyaklánc lopásból származó voltáról nem tudó férfitől az aranyékszert lefoglalta és a sértettnek visszaadta, így a lopási kár megtérült.

A Keszthelyi Járási Ügyészség a büntetlen előéletű, cselekményét beismerő és megbánó, 3 kiskorú gyermeket nevelő férfivel szemben a kár megtérülésére és a törvényi feltételek fennállására is figyelemmel egy év időtartamra feltételes ügyészi felfüggesztést alkalmazott, mely jogintézmény valójában a vádemelés próbaidőre történő elhalasztását jelenti.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában