Tűzesetek az elmúlt napokból

2024.07.01. 14:42

Vasi tűzoltók nehéz napjai: kombájn gyulladt ki Pecölben, tábortűzből lett gond Szombathelyen - fotók

Hét tűzesethez riasztották a Vas vármegyei tűzoltókat június utolsó hétvégéjén.

Vaol.hu

Tábortűz lángjai terjedtek át fanyesedékre

Forrás: Szombathely HTP

Elektromos kapcsolószekrény füstölt pénteken délután egy szombathelyi, Aranypatak utcai cukrászdában. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezéséig az ott dolgozók a lángokat két darab porral oltó tűzoltó készülékkel eloltották. Az egység a kapcsolószekrény környezetét és a padlásteret is átvizsgálta, valamint a helyszínre kérte az áramszolgáltató szakembereit. A tűzoltók továbbá átszellőztették a füsttel telítődött épületet. A tűz keletkezésekor a cukrászdában öten tartózkodtak, akik idejében elhagyták az épületet - kezdte beszámolóját a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság. 

Személyautó motorterében lévő biztosítéktábla füstölt pénteken délután egy szombathelyi áruház parkolójában, a Viktória utcában. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet, a motorteret egy vízsugárral visszahűtötték. 

Aratási munkálatok közben gyulladt ki pénteken délután a kombájn motortere egy Pecöl közeli gabonatáblán. A sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a munkagép vezetője a tüzet egy porral oltó tűzoltó készülékkel megpróbálta eloltani, azonban nem járt sikerrel. A tűz a munkagépről a környezetére is átterjedt. A sárvári hivatásos tűzoltók három vízsugárral a lángok továbbterjedését megakadályozták és eloltották a lángokat. Az oltási munkálatokat a helyszínen egy munkagép is segítette, ami körbetárcsázta a tarlót annak érdekében, hogy a tűz ne tudjon továbbterjedni. 

Teljes terjedelmében égett szombaton délután egy személyautó motortere Őriszentpéteren. A szentgotthárdi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók vízsugárral a tüzet eloltották, majd hőkamerával az autó utas- és motorterét is átvizsgálták. 

Autó utastere égett Őriszentpéteren
Forrás: Könye Gábor/Őriszentpéter ÖTE

Kombájn vágóasztala okozott tüzet szombaton délután egy Vasszilvágyhoz közeli tarlón. A gépkezelő a munkagépet egy porral oltó tűzoltó készülékkel eloltotta, majd biztonságba helyezte. A sárvári hivatásos tűzoltók kiérkezésekor a tarló egy hektáron égett. Az egység vízsugarakkal, több oldalról támadva a lángok továbbterjedését megakadályozták, kéziszerszámokkal a tüzet eloltották. 

Tábortűzről terjedtek át a lángok a közeli vágástéri hulladékra szombaton este a szombathelyi reptér közelében. Az ott tartózkodók a tűz oltását kerti locsoló, valamint kéziszerszámok segítségével megkezdték, azonban nem jártak sikerrel. A szombathelyi hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal a tüzet eloltották.

Leszakadt vezeték közelében füstölt tegnap este a megsemmisítésre váró kutyatáp egy ostffyasszonyfai, Óhegy utcában lévő üzemben. A sárvári hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók a vezetéket a letárolt kutyatáp közeléből eltávolították, majd kéziszerszámokkal a rakatot megbontották, vízsugarakkal a füstölő, izzó részeket visszahűtötték. Az izzó részek átforgatásában a tűzoltók segítségére volt egy helyi munkagép is.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában