Szabadtéri kultúra

2024.07.03. 14:11

Visszatérés a múltba: Móricz Zsigmond regénye kelt életre a nagymizdói pincesoron - sok-sok fotóval

Az elmúlt hétvégén különleges élményben volt része a nagymizdói Bóbita pincéhez látogatóknak: Jóna Andrea rendezésében életre kelt Móricz Zsigmond: Pillangó című regénye pajtaszínházi varázslatos hangulatban. Az Avalon Színház amatőr színjátszó csoportja a hagyományőrzés jegyében táncos-zenés népi játékká alakította át híres írónk művét.

Csabai Bernadett

Szabadtéri színházi élmény a nagymizdói pincesoron

Fotó: Szendi Péter

Szabadtéri színházi előadásra invitálta a környékbelieket a nagymizdói Bóbita Pince. Szakonyi Beatrix tulajdonos elmondta: a hagyományok ápolása nagyon fontos számukra, a darabbal is ez volt a céljuk, hogy a nézők kicsit visszarepülhessenek az időben, megismerhessék az aratás folyamatát, a hagyományos falusi házasságkötés jeleneteit, a korabeli szokásokat. Jóna Andrea zenés-táncos darabbá szerkesztette a művet, minden jelenetben felcsendült egy-egy közismert magyar népdal.

Zenés-táncos népi játékot láthatott a nagymizdói közönség
Zenés-táncos népi játékot láthatott a nagymizdói közönség
Fotó: Szendi Péter


Színházi élmény a nagymizdói pincesoron

A nézők között több generáció képviseltette magát: gyerekek, családok, idősebbek is kíváncsiak voltak a pincesori előadásra. A szervezők mindenki számára lehetőséget biztosítottak a kulturális élmény átélésére a becsületkasszás belépővel. Szakonyi Beatrix megköszönte az Avalon Színház munkáját, külön dicsérettel illette Kovács Dávidot, aki a hang- és fénytechnika terén végzett kiemelkedő munkát. Az este során büfé is üzemelt, Gángó Melinda és Jankó Áron frissítőkkel színesítették az eseményt.

A berendezett színpad egy igazi pajtaszínház hangulatát idézte, ahol a családok és barátok együtt élhették át a múlt emlékeit és a népi kultúra szépségeit. A rendezvény célja az volt, hogy közelebb hozza az embereket gyökereikhez és bemutassa a magyar népi kultúra gazdagságát - mondta Szakonyi Beatrix, aki azt is hozzátette, hogy a tervek szerint szeptemberben újra lesz szabadtéri színház a Bóbita Pincében, aki lemaradt volna erről az előadásról, akkor lesz lehetősége megnézni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában