Verseny

2024.07.05. 18:00

Ezüstérmesek lettek a vasi iskolaőrök az országos versenyen

Bravúrosan szerepeltek a vármegyei iskolaőrök a Horváth Sándor I. Országos Iskolaőr Emlékversenyen. A Kiss-Borhy Zsuzsanna, Szopori Ildikó és Babos György alkotta csapat az előkelő második helyezést érte el a megmérettetésen.

Csabai Bernadett

Vas vármegye csapata, Kiss-Borhy Zsuzsanna, Szopori Ildikó és Babos György, és felkészítőjük, Barabás Mónika r. őrnagy.

Forrás: Facebook/Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Oldala

Július elsején és másodikán Székesfehérváron tartották az első Horváth Sándor Országos Iskolaőr Emlékversenyt, a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság szervezésében. Az esemény helyszíne a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Árpád Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium volt, ahol 19 vármegye és a Budapesti Rendőr-főkapitányság csapatai mérték össze tudásukat és fizikai rátermettségüket.

Oklevéllel távozhatott a vasi iskolaőrök csapata
Oklevéllel távozhatott a vasi iskolaőrök csapata
Forrás: Facebook/Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Oldala

A vasi iskolaőrök elméleti és gyakorlati tudását is felmérték

Vas vármegye csapata az előkelő második helyet szerezte meg. A verseny célja a csapatépítésen túl az iskolaőrök szakmai felkészültségének felmérése, valamint a szabályos intézkedések készségszintű elsajátítása volt. Ezenkívül közösségformáló ereje, a jó munkakapcsolatok kialakítása, valamint az egészségmegőrzés és -fejlesztés tudatosítása is kiemelt fontosságot kapott.

A kétnapos megmérettetés első napján a csapatok tesztfeladatokat oldottak meg, majd az iskolaőrök elsősegélynyújtási tudását mérték fel elméleti és gyakorlati feladatokon keresztül. A második napon sportversenyszámokban mérhették össze fizikai állóképességüket a résztvevők, majd szituációs gyakorlatok során bizonyíthatták szakmai jártasságukat.

Vas vármegye csapatát Kiss-Borhy Zsuzsanna, Szopori Ildikó és Babos György alkotta, akik kiválóan teljesítettek az összes versenyszámban, és végül az összetett versenyben a második helyen végeztek. Felkészítésüket Barabás Mónika rendőr őrnagy, a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztályának alosztályvezető-helyettese segítette, munkája nagyban hozzájárult a csapat sikeréhez.

Az iskolaőrök szerepe magában foglalja az erőszak megelőzését és az iskolai dolgozók, valamint a diákok biztonságának megőrzését. Emellett alaposan ismerniük kell a tanulókat, akik gyakran a mindennapi gondjaikkal is hozzájuk fordulnak. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelenleg is több településre keres iskolaőröket, bővebb információ az oldalukon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában