Labdarúgás

2024.07.05. 19:00

Két Haladás is indul a Vas vármegyei I. osztályban

Június 28-án járt le a nevezési határidő az amatőr labdarúgó-bajnokságokban. Néhány dolog még képlékeny – de az biztos, hogy a vármegyei I.osztályban két Haladás áll rajthoz..

Tóth Gábor

A tavalyi megyei I.-es bajnok Haladás II. helyett az ISA-Haladás indul. A Bük pedig kiesett

Fotó: Unger Tamás

A vármegyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság mezőnye a nevezések után jelenleg 14 csapatot számlál. A Szombathelyi MÁV Haladás VSE kiesett az NB III-ból, a vármegyei I. osztályban indul. A másik zöld-fehér (?) gárda az ISA-Haladás lesz – az ISA „rejtjel” az Illés Sport Alapítványt takarja. Az ISA a Szombathelyi Haladás második számú csapatának jogán indul az I. osztályban – és tulajdonképpen arra a gárdára épül, amely tavaly veretlenül nyerte meg az I. osztály küzdelmeit. Érdekesség, hogy a Szombathelyi Haladás Kft. rendelkezik NB III.-as joggal...

A további vármegyei I.-es mezőny: Király, Vép, Sárvár, Szarvaskend, Söpte, Szentgotthárd, Vasvár, Celldömölk, Csepreg, Rábapaty, Csákánydoroszló, Körmend. Hiányzik a felsorolásból a Táplán, amely visszanevezett a vármegyei III. osztályba...  A Nádasd és a Bük pedig kiesett – legalábbis papíron. A versenybizottság a feltöltés szabályai szerint feltölteheti 16 csapatosra az I. osztály mezőnyét. A fennmaradő két helyre felkérhető a vármegyei I.-es licenccel rendelkező már említett Nádasd, Bük kettős, valamint a Rum, az Újperint és az Egyházasrádóc. Közülük kellene kettőnek vállalnia a vármegyei I.-es szereplést.

A vármegyei II. osztályra jelenleg 31 csapat rendelkezik nevezéssel. Ide van sorolva a Nádasd és a Bük, de nincs benne a mezőnyben a kiesett Répcelak, Mersevát, Őriszentpéter trió. Megtalálható azonban egy új klub is: a vármegyei III. osztály Sárvári csoportjának küzdelmeit megnyerő Jánosháza ugyanis vállalta a feljebb lépést. A versenybizottság bizonyára itt is megpróbálja két 16 csapatos csoportra feltölteni a mezőnyt – és főleg akkor kell még csapat, ha a vármegyei I-es licenccel rendelkező csapatok közül valaki vállalja az I. osztályú szereplést.

A vármegyei III. osztályban 45 nevezést regisztráltak az MLSZ Vas vármegyei igazgatóság munkatársai. Új csapat a Sitke, a Pankasz és a Simaság. A tavaly menet közben „bedőlt” Rábahídvég nem nevezett. A Söpte és a Szentgotthárd ismét indít második számú csapatot a harmadosztályban, továbbá a Szarvaskend „kisegíti” a Gersekarátot.

Tavaly 88 csapat nevezett, idén ez a szám 90-re nőtt – ez viszont mindenképpen előrelépés!

Kapcsolódó:

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában