Vádemelés

2024.08.08. 07:29

Elaludt és áttért a szemközti sávba - Ittasan okozott balesetet Szombathely és Söpte között egy férfi

Vaol.hu

lllusztráció!

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint idén februárban (igen) súlyos fokban ittasan vezetett személyautót Szombathely felől Söpte irányába a hajnali órákban.

A vádlott vezetés közben elaludt, a gépjárművel áttért a szemközti forgalmi sávba, és összeütközött a vele szemben szabályosan közlekedő személyautóval.

A baleset következtében a vétlen autó sofőrje és utasa, valamint a vádlott is könnyű sérüléseket szenvedett.

A baleset azért következett be, mert a vádlott megszegte a KRESZ több rendelkezését, azaz úgy vezette a járművet, hogy a szervezetében szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt, s emiatt a járművével nem tudott az úttesten, annak menetirány szerinti jobb oldalán, jobbra tartva közlekedni.

 A járási ügyészség a vádlottal szemben közúti járművezetéstől eltiltást is indítványozott, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában