Sok van a rovásán

2024.08.09. 11:11

Letartóztatásban a notórius autófeltörő, aki Vas vármegyében garázdálkodott

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte egy férfi letartóztatását 2 rendbeli jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmények miatt indult ügyben.

Vaol.hu

A megalapozott gyanú szerint a férfi többek között 2024. július 31. és augusztus 2. között Váton, egy nyitott Suzukiból készpénzt és iratok vitt el, amellyel 380.000 forint kárt okozott - írja a Szombathelyi Törvényszék

2024. augusztus 3-án délben jogtalanul elvitt egy szombathelyi ház előtt leállított, nyitott állapotú Peugeot 206 típusú személygépkocsit. A gépkocsit később a gyanúsított egy másik szombathelyi utcában leállította, ahol azt megtalálták.

A gyanúsított 2024. augusztus 5-én az éjszakai órákban kinyitott egy szombathelyi ingatlan előtt leállított Fiat Puntot azért, hogy azt jogtalanul használja, azonban azt elindítani nem tudta. Ezt követően az előbbi gépkocsi mellett leállított, és lezárt állapotú, Toyota Yarist is kinyitotta, a vezetőülésébe ült, ez a jármű tulajdonosának hozzátartozója észre vette, így a személygépkocsit a gyanúsított elvinni nem tudta. A cselekményt észlelő személy - a rendőrség kiérkezéséig - a helyszínen visszatartotta a gyanúsítottat.

A gyanúsított a bűncselekményeit – figyelemmel más rendőrkapitányságon folyamatban lévő büntetőügyre is – rendszeres haszonszerzésre törekedve, üzletszerűen követte el.

A végzést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette, míg az ülésen meg nem jelet védő fellebbezhet a döntés ellen.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában