Vádemelés

2024.08.30. 07:27

Nemzetközi embercsempész hálózat egyik vezetőjének sorsáról dönt a Szombathelyi Törvényszék

Vaol.hu

Forrás: Shutterstock

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy Vas Vármegyei Főügyészség embercsempészés bűntette miatt emelt vádat azzal a külföldi nővel és férfivel szemben, akik a vádirat szerint egy embercsempész tevékenységet folytató bűnszervezet tagjaiként hosszabb időn keresztül 66 – Magyarország területén illegálisan tartózkodó – külföldi állampolgárnak nyújtottak segítséget az államhatár meg nem engedett módon átlépéséhez. A megvádolt férfi a hierarchikusan felépített, több országban is tevékenykedő szervezet egyik vezetőjeként a magyarországi szállításokat irányította, beszervezte és utasította a sofőröket, illetve társával együtt időnként az embercsempészés lebonyolításában gépkocsivezetőként is részt vett.

A járási ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és a vádlottak Magyarország területéről történő kiutasítását is indítványozta. A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Törvényszék fog dönteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában