Erdőtűz

2024.09.06. 11:25

Fekete lett a táj Csönge és Kenyeri között az óriási tűz után - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

A hivatalos adatok alapján körülbelül 250 hektáros terület vált a lángok martalékává Csönge és Kenyeri között. Jelenleg is folyik még az oltás, Balogh Eszter, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelem szóvivője elmondta, hogy még most is 4-es kiemelt fokozatban vannak jelen a tűzoltók, több vármegye tűzoltói oltják az izzó, parázsló részeket az erdő mélyén. A tűzoltók munkáját továbbra is erőgépek, lajtos kocsik is segítik, valamint a katasztrófavédelem drónja is hőkamerával vizsgálja a környéket. A helyismeretük miatt az Őrségi Nemzeti Park és a sárvári erdészet munkatársai is a helyszínen vannak. 

A Csöngén a helyiek kicsit fellélegezhettek, de a távolban fel-felcsapó fekete füstoszlopok még jelzik, hogy a veszély teljesen nem múlt el. A falu határában már a károkat próbálják felbecsülni. Egy férfi elmondta, hogy szerencsére már az aratás után történt a tűz, mert ha még áll a gabona a falu határában, nincs az az ember és technika, ami megfogja itt a lángokat, így is a házaktól csak néhány tíz méterre sikerült megállítani a szélben és szárazságban hihetetlen sebességgel terjedő lángokat.

Az utómunkálatok várhatóan még hosszabb ideig eltartanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában