Ítélet

2024.09.27. 09:54

Veszélyes hulladékok a Sárvár környéki telken - Ezt a büntetést kapta a büntetett előéletű férfi

Vaol.hu

A Sárvári Járásbíróság veszélyes hulladékra elkövetett hulladékgazdálkodás rendje megsértésének bűntette és más bűncselekmény miatt 2 év -végrehajtásában 4 év próbaidőre felfüggesztett- börtönre ítélt egy büntetett előéletű férfit. Kötelezte mintegy 750.000 forint bűnügyi költség megfizetésére.

A tényállás szerint a vádlott 2020-at megelőzően, majd 2021 után a saját lakóhelyén, továbbá a szomszédos telkeken a saját háztartásában az évek során felhalmozott és más által hozzá szállított hulladékot helyezett el és gyűjtött, így például gumiabroncsot, hulladékká vált gépjárműveket és állati szöveteket. A vádlott által elhelyezett összes hulladék mennyisége jelentős, azonban abból a veszélyes hulladék mennyisége a jelentős mennyiséget nem haladta meg. A vádlott a lótetemeket a büntetőeljárás megindítását követően saját költségén elszállíttatta és az eljárás alatt felszámolta a „szeméttelepet.”
Az ítélet jogerős - közölte a Szombathelyi Törvényszék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában