Női labdarúgás

2 órája

Viktória: a hajrában nyert a Puskás Akadémia - fotók

A női labdarúgó NB I. 6. fordulójában a Viktória nagy csatában 1-0-ra kikapott a Puskás Akadémiától.

Pum András

Fotó: Unger Tamás

Viktória FC–Puskás Akadémia 0-1 (0-0). Szombathely, Haladás Sportkomplexum, 150 néző, női NB I.-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Kovács F.

Viktória FC: Schvirján – Csáki, Kis (Csejtei, 88.), Kovács V., Pintér – Nagy D. (Szil, 46., Hécz, 50.), Gravencz, Németh M., Varró – Csizmadia (Vesztergom, 80.), Kiss-Lantos. Edző: Markó Edina.

Puskás Akadémia: Pongrácz – Palakovics, dr. Bokor, Harmat, Szemán-Tóth – Pécsi (Nagy N., 46.), Szarvas, Surautsava (Knezevic, 46.), Tuza – Brekovszki (Nagy L., 46.), Tanaskovic (Tóth Zs., 46.). Edző: Halászi Kinga.

Gólszerző: Palakovics (85.).

A kezdést követően a Puskás Akadémia ragadta magához a kezdeményezést  A 10. percben Surautsava közeli lövését védte lábbal Schvirján. A felcsútiak mezőnyfölényben futballoztak, mindkét oldalon megbontották a hazai védelmet. Idővel a szombathelyiek is lábra kaptak és vezettek néhány ellentámadást. A 34. percben Brekvoszki balról, 22 méterről elvégzett szabadrúgása a felső lécről vágódott le.  

Szünet után a 47. percben Csizmadia 30 méteres szabadrúgását védte Pongrácz. Az 50. percben a szünetben beállt Szil Tünde megsérült, le kellett cserélni. A vendégek továbbra is többet birtokolták a labdát, de csak kisebb helyzeteket alakítottak ki. Az 59. percben Knezevíc lőtt 12 méterről, balról a rövid, jobb sarok mellé. A 67. percben Pongráczot támadta meg Kiss-Lantos, a kapus az ötösről zavarában éppen a csatárba bombázta a labdát, ami centikkel zúgott el a jobb kapufa mellett... De összességében a vasiak hősiesen védekeztek, a felcsútiak pedig támadtak. A 85. percben egy felcsúti támadás végén Kovács Virág mentett óriásit szögletre. Ám a jobb oldali szöglet után a hosszún érkező Palakovics két méterről a jobb sarokba helyezett (0-1).Az igazsághoz tartozik, hogy a belső védő Kis Anitát sérülés miatt ápolni kellett, így ekkor csak tízen voltak a hazaiak a pályán.

Jó iramú mérkőzésen a Viktória sokáig jól tartotta magát, ám a hajrában egy figyelmetlenséget góllal büntetett az egyébként jobb erőkből álló Puskás Akadémia.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában