Kosárlabda

2 órája

Falco: sima győzelem az utolsó edzőmeccsen - Az osztrák Kapfenberg volt az ellenfél

Az osztrák Kapfenberg vendégeként sima győzelmet aratott utolsó felkészülési mérkőzésén a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely NB I.-es kosárlabdacsapata – 23 pontot vert ellenfelére.

Tóth Gábor

Forrás: VN/archív

A hétszeres bajnok, négyszeres kupagyőztes Kapfenberg Bulls a tavalyi osztrák élvonal alapszakaszát a nyolcadik helyen zárta, majd a negyeddöntőben sima 3-0-ra kikapott az alapszakaszgyőztes Klosterneuburg ellen.

Kapfenberg Bulls–Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 69-92 (15-29, 17-24, 20-18, 17-21). Kapfenberg, felkészülési kosárlabda-mérkőzés.
Kapfenberg, legjobb dobók: Chaney 24/15, Tanksley 12/3, Ngatai 10/6.
Falco: Váradi 9/9, Pongó 2, Clark 7/3, Tiby 12/3, Popovic 12. Csere: Perl 15/3, Keller 14, Diggs 8, Bognár 13/3, Kovács B. –, Sövegjártó –, Verasztó –. Edző: Milos Konakov.

A Falco nagy lendülettel kezdett, rögtön állva hagyta ellenfelét – az első negyedet 14 ponttal megnyerte. A kis szünet után sem változott a játék képe, továbbra is Falco diktálta a tempót, jól védekezett, gyors támadásokat vezetett, és egyre növelte az előnyét. A nagyszünetig el is dőlt a mérkőzés sorsa (20. perc: 32-53). Fordulás után kicsit kiengedett a vasi gárda, ekkor némileg kiegyenlítettebb meccset láthattak a szurkolók, de a Falco stabil előnyét, biztos győzelmét egy pillanatig nem fenyegette veszély. Szombathelyi oldalon minden játékos kapott bizonyítási lehetőséget.

A Falcóban bemutatkozott az új igazolás, Trey Diggs. Az amerikai légiós bő 17 percet töltött a pályán, 9 pontig jutott. Diggs motiváltan vetette bele magát a meccsnek, gyors játékosnak tűnik – és csapatembernek. Ugyanakkor még érezhetően keresi a helyét a rendszerben, talán emiatt nem jöttek be a távoli dobásai: négy triplakísérletéből egy sem ért célba.

A hatszoros bajnok, kétszeres kupagyőztes Falco ezzel befejezte az edzőmérkőzések sorát. A címvédő szombathelyi gárda legközelebb már bajnokit vív: szeptember 28-án, szombaton (18.00) a PVSK-t látja vendégül a 2024/2025-ös szezon nyitómeccsén.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában