Paralimpia

2024.09.07. 21:31

Ekler Luca paralimpiai ezüstérmes 400 méteren!

Szenzációs futással Ekler Luca feltette párizsi paralimpiai teljesítményére a koronát: ezüstérmet szerzett 400 méteren.

Sütő Dániel

Forrás: Facebook/Ekler Luca paralimpikon atléta

Ekler Luca előfutamát megnyerve, 1:01.02-es idővel kvalifikálta magát a 400 méteres síkfutás szombat esti döntőjébe. Csak emlékeztetőül: Luca egyéni legjobbja ebben a számban 59,74 volt. Az idei Kobéban rendezett világbajnokságon nem vállalta ezt a távot, akkor ott csak 100 méteren és távolugrásban indult. Az ötös pályát elfoglaló Luca a rajtot követően kivárt egészen a táv feléig. Ekkor begyújtotta a rakétákat és folyamatosan utasította maga mögé riválisait, majd beérte az élen haladó kolumbiai Palomeque Morenot is. A dél-amerikai azonban nagy hajrát kivágva megtartotta vezető pozícióját és új világcsúccsal nyerte a számot. Luca gyönyörű futással második helyen ért célba, hatalmas új egyén csúccsal, hiszenideje 59,35 lett, ami egyben új európai rekordot is jelent!
Ekler Luca tehát 100 méteren ötödik lett, távolugrásban senkitől sem zavartatva megvédte paralimpiai címét, míg 400 méteren óriási új egyéni rekorddal ezüstérmet szerzett! Gratulálunk, szép volt Luca!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában