Paralimpia

2024.09.07. 21:34

Ekler Luca: toltam neki, ahogy tudtam

A paralimpiai T38-as női 400 méteres síkfutás ezüstérmese, Ekler Luca kiadott magából mindent az utolsó versenyszámában Párizsban.

Sütő Dániel

Ekler Luca

Forrás: NS

Fotó: Szabó Miklós

Ekler Luca boldogan és büszkén nyilatkozott az M4 Sportnak szenzációs futását követően.
- Nagyon örülök, hogy egy ilyen futás összejött, ez jóval a korábbi egyéni csúcsomon belül van, valamint az előző világcsúcson belüli idő is lett - fogalmazott Ekler Luca, a TFSE atlétája. - Ez is mutatja, milyen erős volt ez a mezőny is. A kolumbiai ismét óriásit futott, bár én ezt személy szerint valamennyire vártam. Tudtam, hogy 300 méternél közel kell kerülnöm hozzá, aztán onnantól toltam neki, ahogy tudtam. Annyi elvárásom volt magammal szemben a pénteki futás után, hogy innen éremmel szerettem volna hazatérni. Mindent ott akartam hagyni a pályán és most nem is hoztam semmit, ami bennem volt, azt mind kiadtam magamból. Alapcélom az volt, hogy megjavítsam tokiós helyezéseimet, háromból kettőben sikerült is. Korábban 400-on ötödik lettem, most második, úgyhogy mondhatjuk, jó paralimpiát zártam. Nagyon boldog vagyok! Előzetesen egy első, egy harmadik és egy negyedik helyet tippeltem magamnak, nem gondoltam volna, hogy 400-on jön össze a második érem. A stadion hangulata óriási volt, bár én legtöbbször csak minimálisan engedem be a közönséget a versenyembe. Távolugrásnál nagyon szeretem, ha tapssal tudnak segíteni, kinézek rájuk és az ad egy pluszt. Viszont a futószámokban, főleg a 400-on, ahol nincs nagy rutinom a távolugráshoz képest, olyankor inkább magamra koncentrálok és a mellettem futókra. Annyira tökéletes évem volt, hogy szebbet nem is kívánhatnék!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában