Testületi döntés

2024.09.16. 15:43

Évek óta zárva: felújítják és visszaköltöztetik a celldömölki szociális konyhát

Több, mint egy évtizede bezárták, most felújíthatják és visszaköltöztethetik korábbi helyére a celldömölki szociális konyhát. Ez is kiderült a 2019 óta tartó önkormányzati ciklus utolsó soros képviselő-testületi ülésén.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

Korábban lapunk is beszámolt róla, rendhagyó módon kezdődött a városi képviselő-testületi ülés: Vámos Zoltán főispán jelenlétében mondott köszönetet Fehér László polgármester a Celldömölki Önkormányzati Tűzoltóságnak és a Kráter Önkéntes Tűzoltó Egyesületnek a Kenyeri és Csönge közt tomboló, országosan sem látott tűzvészben nyújtott helytállásukért. Az augusztus 20-i kitüntetés-átadó ünnepségen nem tudott részt venni, ezért az ülés elején vehette át a Celldömölk Városért Érdemérmet Németh József labdarúgó. Köszöntötték továbbá az aranydiplomás védőnőt, Hanzsér Elemérnét is. 

szociális konyhát
Ebben az önkormányzati ciklusban utoljára ült össze a  képviselő-testület Celldömölkön

Több, mint egy évtizede bezárták, most újranyitják

szociális konyha
Több, mint egy évtizede üresen áll az egykori szociális konyha épülete, most a felújításra szavazott a testület 

Mintegy félezer adag étel készül naponta a Népjóléti Szolgálat konyháján, a Markusovszky-kórház celldömölki épületében. A helyiség állami tulajdonban van, ami több nehézséget okoz. Az önkormányzat ezért célul tűzte ki a jelenleg használhatatlan állapotú, egykori Árpád utcai szociális konyha felújítását. A főzőkonyhát több, mint egy évtizede zárták be. 

szociális konyha
A szebb napokat látott Árpád utcai konyhán és étkezdében korábban több ezer diák és időskorú ellátott fordult meg 
Fotó: Unger Tamás

Uniós pályázaton 200 millió forint elérhető erre a célra, de ahhoz, hogy megkezdődhessen a kivitelezés, további 132 millió forintra van szükség. A képviselő-testület úgy határozott: a költségvetésben az uniós pályázatok önerejére elkülönített 150 millió forintból fedezi ezt az összeget. Farkas Gábor jegyző elmondta: egyúttal projekt átcsoportosítást kérnek, és benyújtják az igényt a többlettámogatásra - ezekkel, pozitív döntés esetén, jelentős lefaragható a szükséges önerő. A szerződés hatályba lépésétől mintegy 270 nap áll a kivitelező rendelkezésére a felújításra. A beruházás részeként tetőt és nyílászárókat cserélnek, hőszigetelnek, korszerű gépészeti rendszert, elektromos hálózatot és napelemrendszert alakítanak ki. Ezzel újra saját konyhája lesz a városnak. 

 

Októbertől új felállásban 

- Az ötéves ciklusban 107 képviselő-testületi ülést tartottunk. Köszönöm a Városfejlesztési, Költségvetési és Jogi-Ügyrendi, a Humán Szolgáltatások Bizottsága, az Alsósági-Izsákfai Részönkormányzat és a Közbeszerzési Bizottság tagjainak az öt éven át végzett munkájukat. Októberben a jelenlegi testületből többen újra felvesszük a mandátumot, és új képviselő-társakkal együtt dolgozunk tovább városunkért - összegzett Fehér László polgármester.  Mint ismert, tízezer fő alá esett a város lélekszáma, ezért már nem egyéni körzetek képviselőire adhatták le szavazataikat a celldömölkiek, egyetlen választókerület volt az egész település. Az októbertől felálló testület nyolctagú lesz.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában