Közlekedés

18 órája

Nagy balesetet úszott meg karcolásokkal Sajtoskálnál egy autós

Horváth Balázs

Fotó: Horváth Balázs

Szerdán este Sopron felől Sárvár irányába haladt egy Hyundai személyautó a 84-es úton, amikor Sajtoskál közelében balra, egy mellékútra akart kanyarodni a sofőr. A jármű lassított, majd balra kezdett kanyarodni, de a mögötte érkező Ford busz vezetője későn vette ezt észre, vészfékezett, de már nem tudott lelassítani a Hyundai mögött. A Ford vezetője balra kormányozta az autót, de közben a balra kanyarodó Hyundai oldalának ütközött. Mindkét jármű az út melletti bokros területen állt meg miután kidöntöttek egy jelzőtáblát. A balesetben a Hyundai vezetője óriási szerencsével csak könnyebben sérült, a Ford vezetője segítette ki a teljesen összetört autóból. A mentés és a helyszínelés idejére egy ideig teljesen le kellett zárni a 84-es főút érintett szakaszát, de időszakosan pedig félpályán, rendőri irányítás mellett haladhatott a forgalom. A műszaki mentésben a csepregi tűzoltók is részt vettek, akik több kisebb fa és bokor kivágása után tudták áramtalanítani a járműveket. A baleset sérültjét a mentők kórházba szállították.

Az érintett útszakaszon tábla nem tiltja a balra kanyarodást.

A Ford a Hyundai bal első ajtajánál nagy erővel ütközött a járműnek, az ajtó a vezetőülés feléig benyomódott, a sofőrnek hatalmas szerencséje volt, hogy könnyű sérülésekkel ki tudott szállni az autóból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában