Hungarian Darts Trophy

8 órája

Darts: a világ legjobbjai Budapesten - vasi versenyző is rajthoz áll

Péntekről-vasárnapig a PDC European Tour versenysorozat keretében Budapesten mérik össze tudásukat a darts legjobbjai. A Szombathelyi Darts Club SE versenyzője, Csóka András is rajthoz áll.

Pum András

A magyar főváros immár negyedik alkalommal ad otthont az európai versenysorozatnak és rendezi meg annak részeként a Hungarian Darts Trophy-t.

Dave Chisnall, a tavalyi győztes. Fotó: Darts Event Kft

A Hungarian Darts Trophy valódi csemege lesz a rajongóknak: a közönség az esemény mindhárom napján láthat szupersztárokat. Már az első napon többek között olyan illusztris nevek állnak a dartstábla elé az MVM Dome-ban, mint a 2022-es Hungarian Darts Trophy győztese, Joe Cullen, vagy Michael Smith, Jonny Clayton, Nathan Aspinall, Dimitri Van den Bergh és Raymond van Barneveld.

A második napon olyan nagyágyúk dobálják a nyilakat, mint a regnáló dartsvilágbajnok, Luke Humphries, az I. Hungarian Darts Trophy győztese, Gerwyn Price és a tavalyi budapesti győztes, Dave Chisnall. Hivatalos a versenyre többek között Michael van Gerwen, Luke Littler, Stephen Bunting és Rob Cross is.

A házigazda jogán négy magyar dartsjátékos is lehetőséget kap. Az indulási jogot megszerzőkkel szintén az első versenynapon találkozhatnak a nézők: Jehirszki Györgynek, Végső Jánosnak,  Bezjian Albertonak és a Szombathelyi Darts Club SE játékosának, Csóka Andrásnak is szurkolhatunk.

A sportág első számú világszervezete, a PDC égisze alatt futó European Tour budapesti állomásának sorsolását csütörtökön tartották meg, ezen eldőlt, hogy a négy magyar játékos közül kettő, Bezjian Alberto és Csóka András egymással találkozik. Rajtuk kívül Végső János és Jehirszki György képviseli a hazai színeket, előbbi Cor Dekker, utóbbi Wessel Nijman ellen lép táblához. Egy évvel ezelőtt Major Nándor sportágtörténeti sikert aratott azzal, hogy bejutott a második körbe egy PDC által szervezett European Tour főtábláján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában